Feeric Fashion Days 6


Prezentari de moda intre locomotive si in bazin

Cea de-a sasea editie a celui mai mare festival de moda din tara, Feeric Fashion Days, va avea loc in acest an intre 25 si 30 iunie.

Prezentare din tramvai. Palatul Brukenthal din Avrig. Turnurile de pe Strada Cetatii. Biblioteca Astra. Pe scurt, cea de-a cincea editie a celui mai mare festival de moda. Cea de-a sasea editie a Feeric Fashion Days va depasi stacheta editiei anterioare cu locatii de prezentare si mai inedite. "Fiecare designer ce va avea in festival prezentare individuala a vizionat locatia de desfasurare inainte sa isi creeze colectia. Toate colectiile vor fi in completa armonie cu spatiul de desfasurare tocmai pentru a pune in valoare creatiile artistice ale designerilor", spune Mitichi, organizatorul Feeric Fashion Days.

In curtea Palatul Brukenthal din Avrig va avea loc prima prezentare prin apa din Feeric Fashion Days. Manechinele imbracate in noua colectie semnata Bianca Popp vor defila pe cursul pârâului din curtea Palatului. Terminalul sosiri al Aeroportului Sibiu va gazdui cea de-a doua prezentare individuala, in care modelele vor purta spectatorii intr-o calatorie imaginara spre universul designerului Adriana Goilav. Sibiul istoric isi pune din nou amprenta peste cel mai important festival de moda. Dupa pasarela dintre turnurile de pe strada Cetatii, Feeric Fashion Days revine in centrul istoric al orasului cu doua prezentari cu un puternic iz arhaic. Piata Aurarilor se va transforma intr-un "haos controlat", un loc de intâlnire al modelelor ce pornesc din patru puncte diferite, de pe stradutele inguste ce marginesc piata sau de pe scarile de legatura cu Piata Mica. Tot la lasarea serii, Pasajul Scarilor se va transforma intr-un loc de promenada pentru aceasta arta a frumosului. Inconjurata de zidurile vechii cetati, pasarela va lega orasul de sus de cel de jos pentru prezentarea Nataliei Vasiliev.

Cele mai spectaculoase prezentari individuale ale acestei editii de festival se anunta a fi cele din ultimele doua zile. Sâmbata, in 29 iunie, in Depoul CFR, 20 de fotomodele vor defila de-a lungul liniilor de cale ferata, plecând din depoul de reparatii spre placa turnanta, unde sina de cale ferata va roti in fata spectatorilor, intreaga colectie, la 360 de grade. Duminica dimineata, apa din bazinul Baii Neptun se va "retrage" pentru a face loc unei prezentari de moda in bazin. Sectia de design vestimentar din cadrul Universitatii Lucian Blaga prezinta o colectie colectiva ce reuneste creatii ale studentilor din cei trei ani. O parte dintre spectatori vor lua loc de-o parte si de alta a pasarelei, chiar pe fundul bazinului.

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Parteneri principali: Ford, Boromir, Wella, Peroni, Pepsi, Kessler.

Pentru mai multe detalii
Bogdan Brylynski
PR and Media Relations
www.feeric.ro
www.facebook.com/feericsibiu