Asa este in moda romaneasca!

Lumea modei este minunata, frumoasa, atragatoare si benefica.Tot moda este cea care aduce bucurie in suflet, stralucire in priviri si dezvolta imaginatia!
Si imaginatia designerilor vestimentari romani este deopotriva asemanatoare cu beneficiile modei. Ei creeaza, noi purtam, ei propun, noi alegem, ei gandesc, noi platim! Ca asa este in moda! Si este un principiu sanatos! De multe ori, in anii de dupa revolutie se spunea ca avem o moda sanatoasa, cu profesionisti, calitate deosebita, iar mana de lucru in special a croitoriilor si a caselor de moda existente era buna. Au trecut anii, iar o parte dintre cei care lucrau in domeniu si-au deschis propriile ateliere, case de moda sau afaceri diverse: distributie de materiale, accesorii, utilaje, magazine, calcatorii si altele. Dintre ei sau altii, tineri care au decis sa devina designeri cu sau fara scoala de profil au aparut oamenii de afaceri de astazi in bransa. Si ce daca nu au unii dintre ei nicio zi de scoala! Au pasiune, talent, rabdare, perseverenta si aceste argumente i-au ajutat sa fie buni, mai buni de la o zi la alta si sa devina buni si in ale contabilitatii si managementului, pr-ului. Diferiti prin fire, oamenii cauta noul, ineditul si unicitatea! Mai ales femeile !De aceea poate designerii sunt la mare cautare astazi, si nu vorbim doar despre cei vestimentari, ci atingem si segmentul de marochinarie, pielarie, blanarie, incaltaminte si bijuterie. Privind in ograda designerilor vestimentari gasim orice: paltoane, mantouri, hane de blana, caciuli, rochii elegante, accesorii de neimaginat, dar reale si purtabile, incaltaminte pentru toate gusturile, bijuterii care completeaza perfect tinutele si altele.

Oare se poate sa-mi comand online de pe un site al unui designer o tinuta realizata pe comanda si sa fie perfecta? a fost mereu intrebarea unor femei carora le era greu sa mearga in localitatea din care era designerul, dar si pasionate de surf pe internet. Si tot acestea au gasit raspunsul, da, este posibil si chiar arata bine. Uimirea le-a fost ca atunci cand a sosit produsul, tremurand au desfacut pachetul, au probat intr-o secunda si au constatat ca totul este minunat! Nu spunem ca nu exista si contrariul!

O intampalre fericita am aflat-o de la o firma care realizeaza tinute pe comanda pentru dama si barbati si are clienti din toata tara cu sau fara prezenta lor in atelier. Spuneau: avem clienti putini la numar in comparatie cu altii, dar timpul petrecut pe net, skype, facebook este eficient in a intelege masurile si dorinta lor. Astfel alegem impreuna materialul, culoarea, modelul, aflam si ii invatam sa ofere masuri corecte si prima proba, unde este necesar se face prin curierat si evident internet. Deci, se poate!

Designerii sunt pusi la incercari ciudate in unele cazuri. Au talentul unui medic, de a consilia frumos si elegant clientul oferindu-i cea mai buna solutie. Pentru acest lcuru trebuie sa fii fata in fata. Si faptul ca nu avem timp fizic, nu este o scuza!

Firme exista, ateliere in fiecare oras, comuna chiar, putere de munca de asemenea, talent cu caru’ dupa vechea vorba romaneasca, clienti mereu, asadar vointa, curaj si acces la informatii.

Sunt firme care au deschis in sistem lohn si unele exista in continuare. Acestea au decis sa aiba propriile modele vestimentare si au angajat sau colaboreaza cu designeri. Laudabil! Tot ele au proriile magazine fizice si online. Laudabil! Crestem si este bine. Nu am atins latura salariilor in comparatie cu alte tari, conditiilor confectionerilor si alte aspecte. Sunt regiuni care asteapta astfel de oportunitati si unii, curajosi au deschis afaceri cu sprijin prin fonduri europene. Laudabil, din nou!

Puterea sta in fiecare dintre noi, sa decidem ce dorim, sa alegem din oferte, sa avem un sfatuitor, sa gasim un profesionst si sa nu uitam ca banul e in buzunarul clientului, si in multe cazuri si designerii sunt clienti.

Vom continua aceste articole si vom demonstra cum fabricile de odinioara, mandria tesaturilor europene au disparut, cum eticheta romaneasca functioneaza bine pentru branduri celebre si cum nume romanesti au ajuns in linia de sus a industriei modei mondiale.

romaniafashion.ro