FEERIC FASHION WEEK, 20-24 iulie 2022

Atentia lumii modei se concentreaza pe Sibiu. Incepe Feeric Fashion Week

Cea de-a 14-a editie a Feeric Fashion Week readuce, din nou, Sibiul printre capitalele mondiale ale modei. Designeri din toate colturile lumii vin intre 20 si 24 iulie la Sibiu pentru a-si prezenta cele mai noi colectii in spatii neconventionale din oras si din judetul Sibiu.

Saptamana modei de la Sibiu se deschide un o petrecere de bun venit gazduita de Landiana, vicepresedintele Feeric Fashion Week, la Versailles by Buonavista. Evenimentul va fi precedat de vernisarea unei expozitii de fotografie virtuala intitulata "Heredity Feeric", o colectie de NFT-uri digitale transpusa pe crochiuri vestimentare, ce vor putea fi admirate cu ajutorul ochelarilor VR.

Prezentarile de moda debuteaza in 21 iulie, la ora 13.00, cu un show neconventional, intr-un spatiu atipic, pe spirala ce leaga etajul I de etajul secund al centrului comercial Promenada Sibiu. Designerul ucrainean Irina Dzhus deschide cea de-a 14-a editie Feeric Fashion Week cu o colectie toamna/iarna 2022, produsa folosind exclusiv materiale cruelty-free, conform valorilor etice ale brandului. O tema pe care, de altfel, o vom mai regasi de-a lungul editiei din acest an. In acelasi spatiu urmeaza prezentarea brandului Borbala, unde designerul a folosit doar materiale upcycled si recycled, inclusiv pungi de plastic topite si transformate apoi in rochii de seara, accesorizate cu capace de plastic si cutii de sampoane. Toate aceste detalii surprinzatoare incearca sa atraga atentia asupra problemelor cauzate de poluarea globala.

Alist Designers boutique revine la Feeric Fashion Week cu o noua selectie de piese ale designerilor romani. Proiectul initiat de Alist Magazine si sprijinit de Bucuresti Mall Vitan, continua sa promoveze creatiile autohtone, avand alaturi peste 50 de nume din industria romaneasca in ultimii doi ani. Prezentarea colectiei are loc la ora 16.00, pe pasajul pietonal de pe strada Manejului. Ultima prezentare a zilei va duce publicul si invitatii pe scarile superbe ale Palatului de Vara Brukenthal din Avrig. Prezent pentru a patra oara la Feeric Fashion Week, brandul RAMELLE va prezenta la Avrig colectia Infinity.

Vineri, la ora 13.00, la Cinegold, in Feeric Venue, studenti in design vestimentar din Romania, Polonia si Italia isi vor prezenta lucrarile rezultate din anii de studiu intr-un show colectiv de amploare. Vor lua parte studenti si absolventi ai Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca, de la Facultatea de Arte Vizuale si Design din Iasi si de la cea din Timisoara, de la Scoala de arta si Design Moda din Cracovia sau de la Istituto Marangoni din Milano. La finalul seriei de prezentari Isistuto Europeo di Design si Feeric Fashion Week vor acorda unui tanar designer roman o bursa completa pentru "Cursul de vara" ce are loc in campusul IED din Barcelona, in iulie anul viitor. Din Venue prezentarile de moda se muta intr-un alt spatiu neconventional, in depozitul Remat de la marginea Sibiului. Printre masini mutilate si transformate in fiare vechi vor defila piesele noii colectii HOOLDRA. Pentru al doilea an consecutiv, brandul Hooldra se asociaza cu organizatia Humane Society International in cadrul campaniei mondiale #FurFree, care isi propune sa traga un semnal de alarma referitor la utilizarea blanurilor naturale in fashion. Totul din colectia Hooldra este "real", incepand de la articolele de imbracaminte reciclate, tesaturi ramase si pantofi lucrati manual cu benzi adezive reciclate, pana la alegerea locatiei, care sa reflecte mediul nostru.

Inaintea ultimei prezentari a zilei, la Cinegold va avea loc o instalatie vizuala, intitulata Acasa, la origini - Tara Fagarasului, o ampla campanie de recuperare identitara a portului traditional din Romania si din teritoriile locuite de romani, asa cum este el purtat si pastrat in zilele noastre. Proiectul este initiat de comunitatea La Blouse Roumanine, in parteneriat cu Fundatia Comunitara Tara Fagarasului, Muzeul de Panze si Povesti, Mandra Chic si voluntari locali, cu scopul de a reconecta si dezvolta comunitatile prin ceea ce au mai valoros: zestrea culturala. Evenimentul incepe la ora 18.00. La ora 20.00, pe terasa Promenada Sibiu invitatilor si spectatorilor si se va dezvalui colectia Synergia, o colectie compusa din 12 tinute ce confera energie pozitiva si armonie formelor ce contureaza silueta, fiind inspirat din identitatea vizuala Promenada Sibiu. Colectia este alcatuita de catre designerul vestimentar Raluca Elena Cosareanu.

Sambata, ultima zi a prezentarilor de moda din cadrul Feeric Fashion Week, incepe la ora 13.00 cu doua prezentari stradale, pe coama strazii Centumvirilor din Centrul Istoric. Prima dintre ele este sustinuta de Istituto Europeo di Design din Milano, printr-un designer roman, absolvent al institutului, Marinela Djurdj. Apoi, Andreea Plesa va prezenta proiectul InBetween, un proiect ce isi doreste sa traga un semnal de alarma asupra consumerismului excesiv care sta la bazele industriei vestimentare, colectia devenind astfel o portavoce pentru a atrage atentia asupra abuzurilor atat materiale cat si fizice la care apeleaza fast fashionul.

De pe Centumvirilor "caravana" Feeric se muta in decorul industrial al fabricii Boromir, unde in spatiul geometric de la ultimul etaj al fabricii vom vedea o noua colectie semnata Bianca Popp, cel mai longeviv designer prezent la Feeric Fashion Week. OUT OF THE BOX este o colectie despre emotiile care cresc in noi daca le ignoram, pana cand ajung sa ne stapaneasca, o colectie de rochii de seara atat de extravagante incat devin personaje, realizata din taftale fosnitoare.

Prezentarile de moda se incheie cu cel mai asteptat eveniment al saptamanii modei de la Sibiu, Gala Feeric. Pentru prima data de la infiintare, Gala nu va avea loc in Piata Mica ci in curtea Bisericii Evanghelice din Piata Huet. Va fi o gala plina de fast si de surprize, cu muzica de calitate si sapte prezentari de moda care mai de care mai spectaculoase. Ca in fiecare an, amfitrionul galei va fi vedeta TV Cosmina Pasarin.

"Suntem la cea de-a 14-a editie a Feeric Fashion Week, parcursul de pana acum este incredibil. Am reusit sa aducem Sibiul la un loc de mare cinste pe scena europeana a modei, sa devenim cea mai importanta saptamana a modei din Europa de Est si una dintre cele mai creative din intreaga lume, insa lucrurile cu adevarat acum incep, cu aceasta editie de tranzitie ce pregateste un nou drum. Astfel, vom adauga proiectului continuitate prin abordarea unui segment educational si prin implicarea comunitatii locale. Continuam sa oferim designerilor cea mai potrivita rampa de lansare prin intermediul conexiunilor create de-a lungul acestor 14 ani in intreaga lume si vom incerca sa transformam Feeric Fashion Week intr-un imens hub global de fashion. Si suntem mandri sa creem totul la Sibiu", spune Mitichi, presedintele Feeric Fashion Week.

Feeric Fashion Week este un eveniment organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.

Parteneri principali: Promenada Sibiu, Ford Mecatronics.

Parteneri: Cinegold, Boromir, Scoala de soferi Prima, Hilton, Ramada.

Make-up & hair styling: Paese, Label M.

20 - 24 iulie 2022
FEERIC FASHION WEEK
Sibiu

Detalii: FEERIC FASHION WEEK, 2022