Un concept cat o viata!

Inceput acum 17 ani, de o echipa cu inima mare, conceptul Festivalul de moda Miss Royal Models – Romania continua frumos an de an si iata-l cum, trecand de buletin si ajuns la majorat, aduce pe scena sa, multi creatori de moda romani si straini, multe modele, echipe intregi de machiaj si coafura, dar si 12 concurente din orase diferite ale tarii pentru mult ravnitul trofeu de Miss.

Titlul de cea mai frumoasa fata este gandit sub forma unui show festival care reuneste pe langa cunoscutele probe ale concursului de Miss si prezentari - show de moda realizate de designeri locali, regionali, nationali si internationali. Traditia evenimentului face ca fiecare editie sa aduca un designer strain din alta tara, din Europa sau alte meleaguri dezvaluind colectii inimaginabile.

Editia din acest an are loc pe 3 septembrie, in Craiova evident, orasul capitala Olteniei, unde anual moda se impleteste cu frumusetea pe un catwalk de peste 25 de metri amplasat open air, in Electroputere parc mall, devenit un partener deosebit de cateva editii.

Show-urile de moda ale designerilor prezenti la festival aduc pe podium ideile cele mai noi si propunerile acestora pentru sezonul care incepe, pentru primavara-vara 2023, dar si pentru a gasi cel mai potrivit outfit, perfect pentru orice eveniment.

Din insolita Grecie, anul acesta designerul elen Georgia CHIONI cu brandul SKIN it aduce in prim plan o colectie excentrica, glam rock cu accente de retrofuturism numita simplu SKIN X. Ca inspiratie, Georgia merge pe mana proprie a unui personaj creat de ea in piesa de teatru X, scrisa si regizata chiar de Georgia.

Designerul grec este un regizor si producator cunoscut, premiat international si cu mare bucurie realizeaza si moda, fiind un bun prilej de a scoate in evidenta pasiunea pentru costumele create la nenumarate filme sub propria casa de productie. Luxul se regaseste in orice taietura a croielilor tinutelor sale si alegerea materialelor fine, elegante sunt doar un mod de a spune SKIN it Fashion by Georgia CHIONI, brand prezent la Athens Exclusive Designers Week, Serbia Fashion Week, etc.

Bucurestiul aduce pe scena Festivalului de moda Miss Royal Models - Romania, designeri de marca: Florin BURESCU, Andreea DOGARU si Sonia TRIFAN, care onoreaza a 4-a oara cu prezenta, toti avand colectii special concepute pentru eveniment.

Florin BURESCU, designer cu origini oltenesti, cunoscut peste mari si tari, traieste in lumea vedetelor, fiind si un entertainer de top. Aduce pe catwalk o colectie deosebita, plina de elemente unice si materiale perfecte pentru orice silueta. “Dark” este semnatura de la aceasta editie a designerului, unde nuanta de negru este vedeta. Asa cum a obisnuit lumea, Florin Burescu are un show complet si fiecare detaliu de la tinute si pana la scenografie, muzica, make-up si hair style este ales cu atentie.

Cunoaste lumea modei, a trait si traieste in aceasta industrie, respira FASHION si aduce energie. Este designerul Andreea DOGARU, care revine pe scena festivalului craiovean cu o colectie remarcabila, inspirata din stilul gotic si plina de nonconformism. Cu multe prezentari la activ, in tara si strainatate, invitata la mari festivaluri externe, premiata inca de la debut, Andreea DOGARU se remarca prin puterea si expresia oferita de fiecare tinuta prezentata pe catwalk, prin elementele bine structurate si corect executate, prin finetea tesaturilor si stilul aborbat de fiecare data.

Sonia TRIFAN este mai mult decat o artista, este o diva ! Gandeste clar prin ochii sclipitori fiecare concept al tinutelor sale din atelier pentru show, propriul magazin din inima Bucurestiului si pentru vedetele, clientele sale care ii sunt mereu alaturi. Nu exista bucurie mai mare sa vezi tinutele prezente in platourile tv, pe podiumurile din tara si strainatate cum sunt comandate si purtate la evnimente, oriunde in lume. Munca, pasiunea pentru fashion si calatorii aduc impliniri Soniei, care ajunge la 15 ani de activitate in lumea fascinanta a modei romanesti. La multi ani si multe impliniri !

"Colectia de la Craiova este una plina de stralucire, glam si multa feminitate.Este o oda adusa femeii din Romania, femeie frumoasa, eleganta si plina de sex appeal." - Sonia Trifan

Constanta este un oras important in Romania, de unde cu bucurie vine designerul Daniela NITA, cu propriul brand GENUINE CONCEPT. Tinutele concepute special intr-o colectie divina numita Feelings, dezvaluie o femeie puternica, cu incredere in sine, suava si discreta.

Materialele alese sunt un atu pentru mana designerului, care personalizeaza fiecare creatie cu picturi realizate manual pentru gandul, inima si eleganta corpului oricarei femei GENUINE.

Unicitate, comoditate si diferenta sunt cateva atribute ale brandului sub bagheta creatoarei de moda, care nu uita sa completeze tinutele colectiei cu accesorii protrivite, machiaj si coafura adecvate. Pictura realizata manual are o completare prin incaltamintea realizata special pentru show de Gemelli Shoes, din aceeasi zona a brizei romanesti.

Craiova - simbolul frumusetii prin acest festival, are designeri deosebiti, care uimesc an de an prin creatiile realizate si conceptul fiecarui show in parte. Yvette Design continua prezenta deosebita de la editiile precedente, Mentor aduce un vibe modern prin tinutele concepute, iar Med Tehnica implineste o idee - oda serviciului medical in pandemie si nu numai.

Ramona DRAGHICI, designerul si owner-ul brandului YVETTE Design, are o pasiune pentru frumos si dezvolta colectii remarcabile an de an. Lejeritate, lux, comoditate, stil si atitudine sunt atributele colectiei din acest an in cadrul festivalului. Extrem de feminine, toate tinutele ce vor fi pe podium aduc in atentie crezul artistic al creatoarei, dezvaluind prin materiale pretioase si croi lejer, stilul YVETTE Design.

MENTOR este un concept inovator sub bagheta creatiilor semnate Mihaela MANESCU. De la zona military, uniforme si echipamente a trecut in zona pret-a -porter, creand solutii sustenabile din materiale deosebite cu proprietati parca magice: impermeabilitate, rezistenta la spalare, tratamente speciale, rezistenta cromatica in timp si altele. Colectia de la editia 2022 a festivalului de moda este o surpriza!

Spirit altruist, comportament impecabil, bradnul MED-TEHNICA semneaza o colectie noua de uniforme WONDERWINK. Zona medicala este importanta, in orice timp al vietii, in orice segment si oriunde in lume. Designul inovativ, conceptul bazat pe a te simti bine, a adus performante brandului, premii castigate si chiar titlul de Manufacturer of the Year. De la mic la mare, de la scund la inalt, de la simplu la complicat, aici este uniforma medicala in trend si bazata pe fashion concept alaturi de proprietatile materialelor, calitate si rezistenta in timp.

O echipa mare si inimoasa de oameni si prieteni este in spatele festivalului, alaturi de minunata echipa de hair-style prezenta de multe editii in culise si pe scena - BES COSMETICS si echipa de make-up L’ART SUBLIME, condusa impecabil de Suzana PETRE.

Succes organizatorilor, participantilor, partenerilor, colaboratorilor si vizitatorilor Festivalului de moda Miss Royal Models - Romania, editia a 17-a , 3 septembrie 2022 !