Se poarta Shakespeare !

The Shakespeare Collection reprezinta tricouri personalizate lansate odata cu Festivalul International Shakespeare, Romania.

The Shakespeare Collection este cea mai noua colectie de tricouri personalizate. Initiativa a pornit de la ideea ca opera lui Shakespeare este un izvor nesecat de referinte, glume si interpretari.

Tricourile pot fi gasite pe pagina de facebook a colectiei: The Shakespeare Collection.

Fiecare tricou are o mica poveste

A 12-a noapte este una dintre piesele in care Shakespeare foloseste doua dintre motivele sale preferate, mai ales in comedii – travestiurile si gemenii. Jocul identitatii a fost intotdeauna unul care l-a atras pe Shakespeare.

Exista o intreaga polemica despre cate cuvinte a folosit Shakespeare in piesele sale. Unii autori spun ca numarul acesta ajunge la 900.000, altii il reduc la 20.000. Toti sunt insa de acord ca limba engleza s-a imbogatit considerabil prin piesele sale, chiar daca unele cuvinte si-au schimbat sensul de atunci.

Exista legenda ca piesa ”Visul unei nopti de vara” a fost scrisa pentru a celebra nunta contelui Southampton cu Elizabeth Vernon din 1598. Nu este nicio dovada in acest sens.Asa cum stim, prea putine povesti nascute in jurul pieselor lui Shakespeare pot fi confirmate.

Astazi visul unei nopti de vara poate fi diferit fata de cum arata acelasi vis pe vremea lui Shakespeare.

Prin Hamlet, Shakespeare a formulat intrebarea cea mai prezenta in constiinta umanitatii. Peste 335 de ani, Schrödinger a realizat un experiment mental care a devenit la fel de celebru printr-o simpla pisica.

Asadar, intalnirea dintre cele doua personaje nu are cum sa fie decat una memorabila.

Ben Jonson spunea despre Shakespeare ca stia “small Latin and less Greek.” Shakespeare a urmat scoala de gramatica din Stratdford-upon-Avon, dar nu stim cata matematica stia. In operele lui sunt multe referinte la astronomie si alte stiinte exacte.

Poate nu ar fi stiut sa dezlege ecuatia de mai jos, dar i-a stabilit rezultatul prin cea mai celebra formula din opera sa.

Tricourile fac legatura intre epoca elisabetana si zilele noastre. Este un alt fel de a spune ca Shakespeare este contemporanul nostru.