Romanian Fashion Philosophy A|W 2016

Prima editie Romanian Fashion Philosophy va avea loc in Bucuresti, in perioada 12-14 Octombrie 2016. Gazda evenimentului va fi Palatul Bragadiru, situat in inima Capitalei.

Romanian Fashion Philosophy: o noua filosofie despre moda, un concept avandgardist care doreste sa reuneasca sub acelasi acoperis designerii de top ai momentului, branduri renumite din industria de moda si sa dea ocazia celor mai talentati dintre absolventii facultatilor de design vestimentar sa se afirme. Peste 25 de designeri si branduri din tari precum Italia, Germania, Rusia sau Grecia isi vor prezenta cele mai noi colectii. Dintre acestia amintim: Cannella, Giovanni Fabiani, CM CREAZIONE, Institutul de Moda Salomeia Truta, Di Vero, Lena Criveanu, Claudia Rawlings, Celebrity Skin, Alexandra Calafeteanu, Marie Ollie, Lui by Luisa, LYK, Evgheni Hudorojcov, Mineli.

PARTENERI MEDIA PRINCIPALI: Fashion Insider Magazine prin invitatul special, criticul de moda MARCELLOUS L. JONES si Fashion Channel care va transmite live de la Romanian Fashion Philosophy A/W 2016 in calitate de partener media oficial al evenimentului.

"Am ales sa ne concentram pe unii dintre designerii cei mai apreciati in domeniu (atat romani cat si straini, care sa aiba in palmares cel putin o prezentare la un festival de mare anvergura - Paris, Milano, New York, Berlin etc.), precum si pe tinerii talentati ai facultatilor de moda (UAD, UNArte, Institutul de Moda) pe care am dori sa ii promovam cat mai bine posibil. Este un eveniment ce se prezinta publicului roman intr-un format complet diferit fata de cele organizate pana acum in industria de moda din Romania, un format preluat de la Berlin Fashion Week, cu care suntem si in colaborare." - au declarat organizatorii Romanian Fashion Philosophy A|W 2016.

In cadrul evenimentului Camera de Comert Italiana pentru Balcani, impreuna cu Camera de Comert Romano-Britanica vor organiza o serie de intalniri B2B intre "buyerii" romani din sectorul de moda si firmele italiene prezente la Romanian Fashion Philosophy.

"Cu ocazia evenimentului Romanian Fashion Philosophy A|W 2016, Camera Italiana pentru Balcani va fi prezenta cu o delegatie de firme italiene, "luxury brands". Pe 12 octombrie, la Palatul Bragadiru, brandurile isi vor prezenta ultimele colectii intr-un concept intitulat - Italian Fashion Bucharest. Firmele vor fi prezenta si intre 12-13 octombrie in zona de expo unde vor intalni "buyerii" romani cu scopul de a favoriza si implementa schimbul comercial din sectorul modei intre Italia si Romania. " - Gemona Vasile, Camera de Comert Italiana pentru Balcani.

Evenimentul este conceput a avea doua componente: una de expo (unde publicul poate intra liber pentru a vizita si/sau cumpara, expozanti find designerii/brandurile participante la eveniment si alti parteneri) si alta de prezentari de moda (din 45 in 45 de minute, cu pauze pentru social networking, activari de produse, degustari de vinuri etc.) unde se poate intra doar pe baza de invitatie.

Gratie colaborarii cu mai multe agentii de manechine, Romanian Fashion Philosophy va aduce pe catwalk cele mai bine cotate manechine ale momentului, din Franta, Germania, Rusia, Republica Moldova, Letonia, Polonia, Grecia, Serbia si, evident, Romania.

Romanian Fashion Philosophy

Cu o experienta de peste zece ani in realizarea unor evenimente top class de moda, atat in tara cat si in strainatate, misiunea noastra este de a promova designerii romani in cadrul unui festival international de moda care sa devina un must-have si un reper in industrie. Romanian Fashion Philosophy este acel eveniment de moda ridicat la nivel de arta pe care designerii, manechinele, mass-media, buyerii, fotografii si consumatorii de fashion il asteptau inca din 1989. Romanian Fashion Philosophy este un eveniment unde designeri autohtoni si cei internationali vor prezenta publicului romanesc cele mai noi tendinte in domeniu.

Despre Palatul Bragadiru

Intregul domeniu poarta numele fondatorului sau, Dumitru Marinescu Bragadiru. Acesta a inceput constructia «Colosului», asa cum era cunoscuta cladirea la inceputurile sale, in jurul anului 1905. Conceput ca Palat al Culturii, cladirea respecta o veche traditie a fabricilor de bere si anume, de a avea in imediata vecinatate un loc de recreere pentru oamenii care lucrau in aceasta industrie. Palatul Bragadiru a fost realizat dupa planurile concepute de arhitectul austriac Anton Shuckerl, in anul 1894. Este o constructie impresionanta, atat prin marime, cat si prin arhitectura si decoratiuni, cu o atentie deosebita data detaliilor. Gradina de vara si terasa completeaza armonios acesta cladire cu arhitectura eclectica, cu scari in spirala in stil Normand, cu stucaturi, statui inserate in fatada, oglinzi venetiene si balcoane in stil victorian. Palatul Bragadiru este una dintre cele mai impunatoare constructii ale Bucurestiului de alta data.