Puterea unghiilor – idei pentru manichiura verii 2014


Dintotdeauna femeile au acordat un rol important manichiurii, in special in sezonul cald unde etalarea acestora este evidenta. Daca unele femei prefera stilul natural, fara lac de unghii colorat, fara asiemetrii, fara dungi sau aplicatii diverse pe unghii, altele prefera sa fie la moda, arborand deja odata cu ghioceii manichiura noile tendinte.

Asemenea hainelor, dungile sunt foarte populare in zona manichiurii. Sunt prezente sub o forma variata de modele, de la verticale la orizontale, subtiri sau late pana la caroruri. Aceste idei sunt usor de gasit in propunerile de sezon ale unor nails artist precum: Christian Siriano, Emerson, Kye, Mara Hoffman, Zimmermann, Cushnie et Ochs sau Manish Arora.

Una dintre cele mai noi idei apartine lui Jin Soon Choi, care a propus doua dungi orizontale si una verticala pe cele trei degete pe un fond de culoare albastru-gri, excluzand degetul mare si cel mic al unei maini, inspirat din simbolul “ all right” din calatoriile nomade ale anilor ’20.

Daca vorbim despre conceptul imprimeu - desen, putem mentiona propunerea nail artistului Rebecca Minkoff, avand ca principala sursa de inspiratie ideologia si viata Fridei Khalo. Fundalul alb-coral pentru desene inchise la culoare este alegerea ei pentru vara 2014 mergand pe linia florala sau pe reliefarea unor ochi umani.

Putem observa si sofisticata arta pentru vopsirea unghiilor in notele diferite ale artistului Emerson, care propune interesante jocuri grafice sau imprimeuri florale.

Ale idei apartin lui Chadwick Bell si Katie Gallagher, care au optat pentru forme si desene diverse pentru fiecare unghie, combinand multe culori doar pentru o singura unghie.

Daca ne referim la manichiura si pedichiura deopotriva, vom observa revenirea la tendinta de a avea aceeasi culoare si forma a unghiilor atat la maini, cat si la picioare. Fie fara lac de unghii colorat doar nud, fie monocrome, propunerile pot fi vazute in colectiile designerilor Antonio Marras, Salvatore Ferragamo, Anthony Vaccarello, Giorgio Armani, Antonio Berardi si Gabriele. Ceea ce putem spune despre tendintele verii 2014 este ca se incearca revenirea la traditional, cu idei noi si sofisticate, dar pastrand accentul de natural.

Asadar depinde de fiecare femeie in parte cum alege ce mai buna idee sau combinatie pentru a impresiona.