NISTor – designer de incaltaminte si impletitor de detalii complexe

A pornit pe drumul cel bun si drept de la inceput. A stiut ce doreste si ce trebuie sa faca. Doua aspecte ii erau clare: calitatea produselor si clienti foarte multumiti !

Bucuria de a realiza acest lucru si pasiunea pentru creatia de incaltaminte, l-a facut pe Catalin Nistor sa finalizeze si cursurile scolii de arte si meserii UCECOM. Dorinta de a continua s-a materializat prin 1997, cand impreuna cu fratele sau au deschis un atelier de productie.

NIST STYLE, brandul lor a propus incaltaminte pe comanda, executata manual, din piele de foarte buna calitate si care sa se adreseze tuturor femeilor care poarta autentic.

Pielea este cel mai interesant material pentru realizarea unui pantof, a unei botine, cizme de calitate. Este ideala pentru confortul oricarui picior. Simpla, uni, vopsita in nuante diferite, prelucrata sau cu imprimeu personalizat ori cu efect, pielea ramane cea mai buna materie prima pentru orice atelier sau fabrica de incaltaminte.

Nu doar materia prima este cea care face totul, ci si interiorul, talpa, tocul, accesoriile, imbinarea tuturor si realizarea produsului finit pe comanda.

NIST STYLE a inceput productia de incaltaminte in serie mica, adresata doar segmentului feminin. Impactul pietei a fost un factor important in continuarea si alegerea unor modele cu design inedit, bazate pe calapod modern, comod si bine construit.

Orice model realizat a adus alt client si acest lucru a spus multe in noul pas inevitabil in parcursul atelierului. Astfel, ca dupa 3 ani de la deschidere s-a decis trecerea in segmentul de lux, pentru evenimente speciale. Nu a dat gres ideea si trendul urmat, motiv pentru care nici rezultatele nu au intarziat sa apara - brandul a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de incaltaminte pe comanda din tara.

Detaliile complexe pot fi unul dintre atuurile brandului, reprezentand note importante in designul fiecarui produs, de la pantofi la cizme. Pielea perforata, culorile tari, printul si diversitatea sunt alte elemente care aduc un aer modern si incredere in munca depusa.

Orice comanda poate fi realizata mergand direct in atelier, dar si utilizand siteul sau social media, fara de care in ziua de astazi nu se mai poate. Dorintele fiecarei cliente din tara si din afara ei pot fi realizate de Catalin si echipa. Exista totusi o diferenta intre clientul roman si cel strain. Primul doreste creativitate, modele complexe si detalii bine definite, pe cand ceilalti sunt adeptii produselor pur romanesti si de calitate.

Legatura intre clientul fidel si designer ramane unica. Creatorul intelege perfect si poate chiar anticipeaza cel mai bine noua pereche de incaltaminte pentru client, oferind comoditate, eleganta si stil. Munca nu este doar in atelier, este si pe teren, in documentare, creatie, cautare si intelegere de noi materiale, cautarea de piele, nuante si imprimeuri corecte si eficiente.

Perioada dificila prin care trece sectorul in pandemie este un motiv de cercetare si cautare de solutii. Pe langa productia de incaltaminte custom-made, distributia de incaltmainte sau vanzarea in alte magazine fizice din tara, dar si in propriul magazine online www.niststyle.ro sunt elemente ca totul poate fi reevaluat si continuat.

Intrebat despre evolutia modei, Catalin Nistor a spus simplu: “Lumea modei va evolua foarte mult si va trebui sa tinem pasul cu schimbarile rapide si adaptarea permanenta la cerintele clientilor.”