Lansarea colectiei “Back to London with 62.2 Meters” de Florin Dobre, Primavara/Vara 2015, la Londra


Luni 16 iunie 2014, intre orele 14:00 – 18:00, artistul si designerul Florin Dobre va prezenta la Londra colectia masculina "Back to London with 62.2 Meters" , Primavara/Vara 2015 , in cinci locatii diferite:

14 : 00 – Bloomsbury Square
15 : 00 – Covent Garden
15 : 45 - Brick Lane
16 : 30 – London Bridge
17 : 15 – Westminster Bridge

Evenimentul va fi cu totul inedit si original, prezentat in 5 locatii diferite, pe strazile Londrei, ca un omagiu adus barbatilor boemi, care au lansat si marcat curentul modernismului avantgardist european, ce se regaseste in toata moda masculina actuala. Metropola Londrei este locatia in care se desfasoara spectacolul.

"Moda pleaca din suflet si ajunge in strada” dar cat de putin importante sunt hainele cand cunoastem nevoile sufletului, acesta este line-conceptul de la care pleaca designerul in realizarea acestei colectii. Va fi un performing total de fusion art, marca Florin Dobre, avand ca scena strada, iar trecatorii vor fi spectatorii in timp real ai show-ului, marcand astfel efemeritatea clipei, participarea prin non-participare in materialitatea timpului modern, in goana zilnica dupa placeri imediate care golesc, insa, sufletul si spiritual uneori iremediabil prin caderea in placeri nefiresti care incep sa ne domine din ce in ce mai puternic. Astfel, timpul se opreste in acel loc, si devenim toti constienti cine suntem.

Calatoria lui Florin Dobre continua. Inceputa anul trecut la Paris prin 'Panta Rhei', urmata la Londra cu 'Follow the White Rabbit', continua pe bulevardele londoneze prin colectia "Back to London with 62.2 Meters"

Florin Dobre a transpus original toate aceste sentimente in noua colectie, prin croirea tuturor pieselor dintr-o singura bucata de material conceputa special impreuna cu departamentul de creatie al fabricii Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania.

Acesta are o tesatura cu un pattern unic, simbolic reprezentand o singura strada, folosind culori predominante in portul traditional romanesc ce se nasc unele din altele, ce exprima diversitatea rasei umane, a sentimentelor, starilor, emotiilor, dar si unicitatea noastra ca indivizi liberi in cautarea adevarului absolut.

Taietura tinutelor pastreaza linia colectiilor care l-au consacrat pe Florin Dobre in Paris si Londra, o reinterpretare moderna a clasicului masculin in liniile specifice designerului roman. Mentine sectionarea siluetei pe orizontala, dar fara dihotomia materie/spirit. Originalitatea in aceasta colectie este exprimarea unica a spiritului, atat in partea superioara a tinutei - a sacoului, cat si cea inferioara - a pantalonului, croite din aceeasi bucata de material, dar in care culorile se nasc organic unele din altele. Complementaritatea trairii simultane a doua stari - seriozitate si joc, in alternanta psihologica interior/exterior, este data de croiala clasica a sacoului combinata cu cea fantezista a camasii si pantalonii pana la genunchi. Tinutele sunt completate de sandale si accesorii, create special de Florin cu artisti romani pentru aceasta colectie.

Prin colectia "Back to London with 62.2 Meters " artistul Florin Dobre ne arata consacrarea creatiilor sale si identitatea sufletului romanesc in cosmopolita lume a metropolei londoneze.

Iar muzica este semnata de catre Vali Barbulescu .

Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si al Institutului Cultural Roman

Parteneri: Societatea Dorobantul SA / MediaCarsLondon.com / Vali Barbulescu / EVENTers / HESS Autoconcept / Atelier Make-up Paris / CRREDAE / Cufarul Cu Vechituri /

Parteneri media : Etiquette / Still Masculin / InStilulMeu/ Lookool / Andrei Vulpescu / DivaHair / MyFashionTeam.tv / Romania Fashion / ReadMyMind / Jurnal LifeStyle / BucharestStyle / ExpressTheStyle /

Un eveniment prezentat de Jagermeister

Pentru informatii suplimetare puteti contacta :
evenimente.stup@gmail.com
(+4) 0735 896 633 – Sava Ionut Daniel
www.florindobre.ro