Feeric Fashion Week 2017

Podiumuri spectaculoase la a X-a editie Feeric Fashion Week

In mai putin de o saptamana, Sibiul va deveni, pentru a zecea oara, capitala mondiala a modei. Feeric Fashion Week va transforma orasul de pe Cibin si imprejurimile intr-o scena imensa pe care vor fi prezentate cele mai noi colectii ale celor peste 30 de designeri invitati. Astfel, in perioada 17 - 23 iulie, iubitorii modei vor calatori din Tara Minunilor cu Alice pana intr-o lume a iubirii, tesuta cu tafta de fir de matase si cristale Swarovsky. Acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile tinutelor ce vor face parte din cuprinsul editiei cu numarul X, care va transforma, din nou, lacul Gradinii Zoologice din Sibiu, cariera de piatra de la Turnu Rosu si tramvaiul Sibiu - Rasinari in noi podiumuri, precum si multe alte locatii spectaculoase.

Feeric Fashion Week va debuta luni, 17 iulie, in "casa" principalului partener al evenimentului, Jidvei, la domeniul de la Tauni, unde Irina Dutu Zgaia va prezenta, de la ora 14, o colectie inspirata de povestile pentru copii, descoperite in paginile cartii lui Lewis Carroll, "Alice in Tara Minunilor". Aceasta va fi urmata de o colectie ce va face un arc peste timp, in anii '20, semnata de Vali Cioban si prezentata, de la ora 17, in Castelul Jidvei din Cetatea de Balta. Feeric Fashion Week se muta apoi la Sibiu, unde in 18 iulie prezentarile vor incepe cu creatiile studentilor de la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, de la ora 14, la Redal Expo. De la ora 17, Mariana Morar va face "un pariu cu gusturile si depasirea limitelor umane si artistice" - dupa cum isi descrie colectia - pe lacul Gradinii Zoologice. Prezentarea se anunta a fi una extrem de spectaculoasa. Colectia mixta va fi prezentata in barci ancorate in mijlocul lacului Gradinii Zoologice si va putea fi vizionata din hidrobiciclete. Seara va veni, la ora 19, cu o expozitie de fotografie, la Versailles by Buonavista, unde va avea loc si "Yolo party by Landiana", un concept initiat de vicepresedintele Feeric Fashion Week, Landiana Cerciu.

Cariera de piatra de la Turnu Rosu va deveni, de asemenea, podium pentru colectiile The Secret Code Of Fashion, miercuri, 19 iulie, de la ora 14, iar Castelul de Lut de pe Valea Zanelor, din Sambata de Sus, va fi scena pentru Modement, care va pune in evidenta, de la ora 17, cultura Hong Kong. Urmatoarea destinatie a modei va fi Casa Artelor, unde, de la ora 20, va fi prezentata o colectie ce pune accent pe detalii, semnata de Ivan Sighinolfi. Miercuri este si prima zi in care, la ora 22, debuteaza la Redal Expo prezentarile de seara. Natalia Manza va deschide evenimentul cu o colectie alcatuita din rochii din tesaturi scumpe, dantela Chantilly, matase naturala si cristale Swarovski. Vor urma Djamba Lydie si Lui by Luiza, ultima colectie fiind inspirata din filmul lui Federico Fellini.

Bianca Popp revine la Feeric Fashion Week si in acest an si isi va prezenta cea mai noua colectie la Fabrica Boromir, joi, 20 iulie, de la ora 14, intr-o prezentare realizata cu sprijinul Academiei Fortelor Terestre. O impresionanta cantitate de obiecte militare vor transforma linia de cale ferata din incinta fabricii intr-un decor cu accente razboinice, in total contrast cu finetea lucrarilor semnate Bianca Popp. Apoi, de la ora 17, tot in fabrica Boromir, vor fi prezenti unii dintre cei mai vechi designeri straini prezenti in Feeric Fashion Week, Charles & Ron. Piata Mare devine si ea scena pentru moda, de la ora 20, cand Alina Moza va aduce o colectie inspirata din forme precum spirala, triunghiul, cercul sau rombul, intregita de palarii, la intrarea in Palatul Brukenthal. Cea de-a doua seara la Redal Expo va fi deschisa la ora 22, de designerul argentinian Pimpi Smith, care va prezenta de aceasta data "#PeaceForever", o colectie de genti ce marcheaza simbolurile pacii si ale iubirii. Le Pampillon, Retno Tan, Visori si Marios Karavasilis vor completa seria defilarilor in cea de-a doua seara in Feeric Venue.

Vineri, 21 iulie, Cylia Dora isi va prezenta colectia la Palatul "Brukenthal" din Avrig, de la ora 14, iar Lavinia Ilies la Muzeul Satului, de la ora 17, cand va aduce laolalta feminitatea cu masculinitatea, prin intermediul inului si al culorilor deschise, intr-o prezentare inspirata din nuntile romanesti traditionale. Pe seara, Feeric Fashion Week revine in centrul istoric, transformand Pasajul Scarilor in podium pentru colectia Paulitei Erazuriz, care va intoarce, de la ora 20, in 2017, anii '60, cu tot ce inseamna muzica rock sau stil de viata din Londra, Berlin sau Paris. La Redal Expo, seara va cuprinde, incepand cu ora 22, prezentari ale colectiilor IED Show, Tenue de Saf, Michelangelo Winklaar, Biancai Popp si LENOR by Traskin.

Saptamana Feeric Fashion se incheie sambata, 22 iulie, cu alte prezentari inedite. Ziua va fi deschisa la ora 14 in tramvaiul Sibiu - Rasinari, cu o colectie semnata de Sarah Jessy Jones, si va continua in Depoul CFR Calatori, la ora 17, cu cea a Adrianei Goilav. La ora 19, Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din Romania va gazdui conferinta IED, iar la ora 21 va debuta mult asteptata gala din Piata Mica, ce va cuprinde de la colectii boho, la tinute clasice ori care mai de care mai extravagante. Seara va fi deschisa de Aida Lorena, va cuprinde premierea concursului FFW - IED si va continua cu colectiile Andreei Ciungan, Ioanei Calin, Dianei Caramaci si Lunei Morgaciova.

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu. Partener principal: Jidvei

Parteneri: Banca Transilvania, AutoSchunn, Therme Bucuresti, Lenor, Boromir
Parteneri institutionali: Ambasada Regatului Olandei la Bucuresti, Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca, Istituto Europeo di Design, Mad Mood Milano, Muzeul National Brukenthal, Complexul National Muzeal Astra, Primaria comunei Rasinari, Redal Expo, Buonavista, Campari, Happy City, Sens Media, VIP Security