FEERIC FASHION WEEK, #15, 19-23 iulie 2023

Dupa 14 ani in care Feeric Fashion Week a oferit pasarela celei mai creative saptamani ale modei din lume multor designeri renumiti sau unor talente emergente, saptamana modei de la Sibiu face un pas inainte, spre o sustenabilitate crescuta in moda internationala. Fast-fashion-ul a schimbat radical infatisarea acestui domeniu, iar reintoarcerea la educatie, intr-un mod corect si sustenabil este pasul necesar pentru a pastra standardele in moda. Din cele peste 200 de universitati contactate, in cadrul proiectului Feeric Hub, peste 30 au raspuns favorabil inca de la prima editie, urmand sa fie prezente Universitati din Europa Centrala si de Est, din Balcani, Asia Centrala si Africa de Nord.

Tot pentru a incuraja sustenabilitatea in lumea modei, Feeric Fashion Week este prima saptamana a modei din lume care se alatura initiativei #FurFree #FaraBlanuri initiata de organizatia Humane Society International. Peste 1.7 milioane de persoane au semnat petitia inaintata Comisiei Europene pentru a pune in discutie interzicerea fermelor de blanuri de pe teritoriul Europei. Branduri de renume mondial s-au alaturat acestei miscari: Dolce&Gabanna, Prada, Furla, Versace, Gucci, si multe altele peste 1500 in total. Si brandul Hooldra, lansat tot la Feeric Fashion Week, s-a alaturat acestei initiative sociale.

Cea de-a 15-a editie a saptamanii modei de la Sibiu se deschide cu o petrecere de bun venit, gazduita de Landiana, vicepresedintele Feeric Fashion Week, la Versailles by Buonavista, miercuri, de la ora 19.

Prezentarile individuale din cadrul celei de-a 15-a editii a Feeric Fashion Week vor incepe joi, la ora 13, in Feeric Venue, la Cine Gold. Studentii Colegiului de Design din Arad, Facultatii de Arte a Universitatii Oradea, cei de la New Bulgarian University si cei ai Facultatii de Arte Aplicate din Helwan, Egipt, vor deschide prezentarile individuale cu colectiile studiate si pregatite in clase. Apoi, de la ora 15, studenti ai Facultatii de Arte si Design de la Universitatea de Vest din Timisoara vor prezenta o colectie de 29 de piese intr-un decor total atipic, intr-un labirint de scari la Promenada Sibiu.

Dintr-un decor geometric, prezentarile se muta apoi intr-un spatiu industrial extrem de creativ la The Festival Lake, langa Lacul lui Binder. Publicul si invitatii din strainatate vor putea vedea acolo colectiile create de Sophia Katsimicha venita de la Athens Fashion Club si de Idea Moda din Bulgaria. Prima zi a prezentarilor individuale se va incheia intr-un alt spatiu complet atipic, in statia de sortare Prodial din colonia Talmaciu. Printre utilaje industriale si tone de pietris si materiale vor defila creatiile studentilor Universitatii de Arte din Belgrad.

Vineri, alte trei universitati vor deschide ziua in Feeric Venue, unde vor putea fi admirate piesele realizate de studenti din Polonia, Macedonia si Georgia. Promenada Sibiu va prezenta apoi, de la ora 15, in parcarea de la ultimul etaj al mall-ului noua colectie Synergia, o colectie plina de culoare si personalitate. La ora 17, brandul Hooldra ii readuce pe spectatori in curtea The Festival Lake, intr-un decor luxuriant cu accente industriale, potrivit conceptului de upcycling pe care Hooldra il transmite prin imbracamintea pe care o produce. Ziua se incheie in paradis, sub umbra muntilor Faragas. Intr-un decor ecvestru, printre cai de rasa, Feeric Fashion Week prezinta colectia Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca, la Colt de Rai.

In ultima zi a spectacolelor de moda, studentii de la UNARTE Bucuresti vor prezenta cea mai mare colectie colectiva, de 40 de piese, in decorul geometric al fabricii Boromir. Prezentarea va incepe la ora 13. De la ora 15 ne intoarcem in trecut, la Urzeala Vremurilor. Evenimentul este o calatorie manifest, pe urmele patrimoniului textil din Tara Fagarasilor si va avea loc la Cine Gold Sibiu. Ultima prezentare individuala a acestei editii va avea loc de la ora 17 pe pietonala care leaga curtea Muzeului Brukenthal de hotelul Imparatul Romanilor. Publicul va putea vedea aici colectia colectiva realizata de studentii Facultatii UFEG din Ucraina. Ca in fiecare an, Gala Feeric va trage cortina peste Feeric Fashion Week. Piata Huet va fi gazda pentru colectiile semnate de Georgia Chioni de la Athens Fashion Club, Kimono & Me, La blouse Roumaine, Bujra Al Hajar, si de studentii Facultatii de Tehnologie Textila ai universitatii din Zagreb si de la Academia de Muzica si Arte Plastice din Chisinau. Evenimentul de gala va incepe la ora 21.

Feeric Fashion Week este un eveniment organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu. Parteneri principali: Ford Sibiu si Promenada Sibiu.

FEERIC FASHION WEEK
19-23 iulie 2023
Sibiu

Detalii: FEERIC FASHION WEEK