Design romanesc de produs – Graz Design Month


BUCHAREST DESIGN CENTER prezinta:

"Design romanesc de produs: Punte intre culturi" in cadrul Graz Design Month | expozitie de design romanesc de produs in Graz, Austria | 22 mai - 2 iunie 2013 |

In perioada 22 mai – 2 iunie 2013, BUCHAREST DESIGN CENTER a inclus o sectiune speciala dedicata designului romanesc de produs in cadrul "GRAZ DESIGN MONAT" - o luna de evenimente dedicate designului intr-unul dintre orasele europene cele mai efervescente in zona arhitecturii si designului (in 2011, orasul austriac Graz a purtat titulatura de UNESCO City of Design).

Evenimentul "Design romanesc de produs: Punte intre culturi" va fi gazduit de Galeria Kunstbarkeiten, situata in centrul orasului Graz, iar designerii romani participanti vor propune publicului austriac peste 50 dintre cele mai spectaculoase obiecte create si produse in Romania.

Este prima participare consistenta a designului romanesc de produs la un eveniment international.

Festivalul de design Graz Design Monat este un eveniment care se va desfasura timp de o luna intreaga (3 mai - 2 iunie 2013) in orasul austriac Graz si care va aduce laolalta designeri din diferite regiuni si domenii. Sectiunea romaneasca din cadrul Festivalului de la Graz este inclusa in calendarul oficial al manifestarilor orasului, intr-o suita de evenimente purtand amprenta designerilor scandinavi, portughezi, austrieci sau niponi.

La eveniment participa 23 de designeri si studiouri de design de produs din Romania: [11am architects], [201 Design Studio], [AIRA design studio- Irina Alexandru & Tatiana Carp], [Alexe Popescu], [Anca Fetcu], [Anca Trestian & Alina Turdean], [ArhiDot Design], [Atelier A4], [Cai verzi pe pereti], [Cristina Curelea], [Dragos Dogaru], [Dragos Motica], [Florin Alexa], [Gabriel Geller], [Izzi Design- Constantin Alupoaei], [POINT 4 - Justin Baroncea], [Mihnea Ghildus], [mOyO & Nomad Studio], [Project Zulu], [Silva Artis], [Silvia Cornea], [Simplexio], [theCraft Lab - Irina Neacsu].

Ce inseamna participarea designerilor de produs romani la un eveniment international de design? "Pentru a fi relevanti pe plan local, trebuie sa ne masuram in permanenta cu pietele internationale relevante si mature in design. Prezenta designerilor romani de produs, in numar atat de mare, in cadrul unui eveniment cu expunere larga in Austria, este o ocazie extraordinara de a valida calitatea obiectelor create si produse in Romania", spune designerul Anca Fetcu, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.


Detalii despre eveniment:
www.designmonat.at
www.kunstbarkeiten.at

Despre BUCHAREST DESIGN CENTER

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor romani de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele externe.

Web: www.bucharestdesigncenter.org | Facebook: BDC.design.center | Simona Buta – 0728 711 820, simona@bdce.org | team@bdce.org