Desenul de moda si cum gandeste un designer o colectie


Fundatia Calea Victoriei va invita luni 19 mai, ora 19.00, la un atelier relaxant dedicat modei si artei, Desenul de moda si cum gandeste un designer o colectie. Cursul este sustinut de Ioana Nicolescu, consultant in imagine si stil, cu 12 ani de experienta profesionala in domeniul luxului si modei, in cadrul unor celebre case de moda din Franta.

Multa lume pasionata de moda isi doreste sa stie sa deseneze. Desenul de moda este o parte esentiala a unui proces de creatie complex si, cu rabdare si perseverenta, poate deveni o unealta rapida si precisa de exprimare.

Un crochiu de moda reda cu precizie inspiratia momentului, e in acelasi timp o amprenta vie si graitoare, dar si o informatie completa pe baza unor cunostiinte de volum, de proportii. Crochiul este schitarea spontana a unei idei, fie pentru a fi "fixata" de imaginarul unui creator, unde formele si proportiile sunt desenate pana sunt intelese si "simtite" de creion, pentru a explica cu precizie forma si o textura, o miscare.

La curs, vom descoperi care este diferenta dintre un crochiu de moda, un simplu desen de silueta umana si o ilustratie de moda, precum si care este rolul specific al fiecarui tip de desen. Vom explora universul unui designer de moda, prin intrebari si discutii deschise. Atelierul are si o parte practica, in care vom realiza crochiuri dintr-un unghi de vedere personal.

Sesiuni & program:

1. Ce inseamna trendurile in moda, cum lucreaza un designer cu ele? Diferenta dintre trendurile folosite si interpretate de profesionisti si trendurile percepute de clienti.

2. Principiile unei siluete de moda in cadrul constructiei de colectie (ce este crochiul de moda, ilustratia de moda si desenul artistic). Cum se construieste o colectie de moda (sau de accesorii).

3. Realizarea unui crochiu de moda – diferenta intre un crochiu pentru o tinuta casual, una sportswear sau pentru un eveniment.

4. Story telling – importanta unei povesti in construirea unei colectii de moda (sau de accesorii). Introducerea elementului personal intr-o colectie: transformarea unei emotii puternice personale intr-un element pozitiv structural.

5. Crearea un mood board -"planche tendance" in franceza – pe baza caruia se vor crea cateva piese distincte ca parte a unei colectii de haine.

6. Desenarea a 4 siluete: crochiuri de moda plecand de la mood boardul realizat, povestea imaginata si emotia personala. Definirea stilului pieselor. Construirea un outfit, cum se adapteaza trendurile si cum se redau prin intermediul crochiului.

Lector: Ioana Nicolescu
Data incepere: 19 Mai 2014
Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 6
Frecventa: saptaminal, luni
Cost: 330 ron (include materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 300 ron (include materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la contact@victoriei.ro
Detalii la www.victoriei.ro