De la Fashion Blog la Trend. Tendinte toamna-iarna 2014/2015


Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 13 octombrie, incepand cu ora 19:00, la atelierul: De la Fashion Blog la Trend. Tendinte toamna-iarna 2014/2015, sustinut de Ioana Ulmeanu, editor la revista Elle.

Daca te-ai intrebat cat de relevant mai este un blog in ziua de azi, cum poti face astfel incat sa contruiesti un blog relevant de moda si ce pasi trebuie sa urmezi ca sa iti formezi o voce pertinenta, nu ar strica sa stii mai multe lucruri despre aceste instrumente de comunicare si despre felul in care au influentat ele istoria recenta a modei.

Parcurgand traseul firesc pe care l-au urmat blogurile de moda, de la cele de analiza si opinie la cele de street style si pana la cele de stil personal, vei invata cum poti decide ce format este mai potrivit pentru tine, cum iti poti evalua calitatile personale pentru a le valorifica in lumea online si mai ales ce, cum si cat sa postezi pentru a-ti crea o voce relevanta in industrie.

Urmand exemple reale, de la Susie Lau sau Tavi Gevinson la Chiara Ferragni, si analizand bloggerii autohtoni de fashion si lifestyle, cursul doreste sa faca lumina asupra felului in care jurnalismul recent de moda a fost reformulat de experienta directa, imediata, a blogurilor. Vei afla cum se analizeaza o colectie, ce trebuie sa stii si sa citesti ca sa devii un expert in materie de moda, cum si de ce se endorseaza un produs, cum pot ajuta instrumentele social media la cresterea unui brand personal.

Atelierul va urmari, pe parcursul a patru sedinte urmatoarele subiecte:
• istoria blogging-ului fashion
• exercitii interactive ce au ca scop dobandirea unor abilitati de comunicare in mediul online
• dezbateri despre tendintele sezonului de toamna-iarna 2014/2015
• analizarea felului in care tendintele au fost influentate, in ultima perioada, de vocile venite din zona blogurilor.

Cursul se va incheia cu o sesiune de exercitii aplicate destinate participantilor care vor trebui sa identifice, sa analizeze si sa comenteze tendintele principale ale sezonului care tocmai incepe.

Lector: Ioana Ulmeanu
Data incepere: 13 Octombrie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 4
Frecventa: saptamanal, luni
Cost: 160 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 145 ron
Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei - Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscriere la contact@victoriei.ro
Detalii la www.victoriei.ro