De ce ma imbrac BIO

Imbracamintea din textile organice, BIO este diferita de cea clasica prin faptul ca nu contine inalbitori, substante toxice si ignifuge, iar pentru prelucrare se folosesc produse 100% biodegradabile si vopsele fara metale grele. Materia prima: bumbac, in sau canepa, lana sau matase, nu este tratata cu substante toxice si nu este modificata genetic. Calitatea BIO este verificata si certificata.

Bumbacul bio este foarte moale la atingere, hipoalergic, absoarbe perfect umiditatea fara a da senzatia de umezeala pe piele.

Inul este recomandat pentru pielea sensibila, fiind considerat un material nobil si asigura o prospetime de lunga durata.

Firul de matase contine proteina, fiind apropiat de structura pielii, facandu-l placut la purtat.

Se poate tese si in combinatie cu lana. Firele de lana au o cuticula impermeabila care retine apa si o structura tubulara care absoarbe o cantitate mare de aer. Regleaza temperatura si ofera cea mai buna protectie la frig.

Canepa este cea mai veche fibra textila, cu rezistenţă mare la UV, nu se degradează şi nu se decolorează repede, rezistenta la putrezire şi la mucegai. Se poate combina cu lana, bumbacul sau matasea.

Designeri romani si nu numai, au creat colectii BIO, promovand astfel intoarcerea la natura, prin materialele organice folosite, culorile si imprimeurile sugestive.

Cumparand imbracaminte bio insemana respect pentru om si mediul inconjurator.