Ai carte… ai geanta Bookletta. Interviu cu Sanda Cojocaru


Lumea modei este mereu in miscare si plina de idei care mai de care. Cu putina imaginatie se poate inventa orice, re-inventa orice si pune in practica orice.Titlul acestui interviu : Ai carte... Ai geanta, ne-a adus in gandul si sufletul inventatorului acestui obiect de marochinarie ce face deja inconjurul lumii, fiind marca inregistrata.

RomaniaFashion:
Ce reprezinta Bookletta ?

Bookletta:
Bookletta este geanta pentru carte, si cea mai buna prietena a cartii tale. Ea nu numai ca o protejeaza ca sa nu fie zgariata, sifonata de celelalte obiecte din geanta ta, ci o si expune ca intr-o vitrina- datorita unui buzunar transparent.

RF.ro:
Cum, cand si mai ales cum v-a venit ideea crearii acestei genti?

B:
Ideea mi-a venit la sfarsitul lui 2011, fiind inspirata de proiectul socio-cultural pe care il coordonez alaturi de Ionela Costachi de ceva timp - campania "Citesc, deci sunt sexy!". Am contactat-o atunci pe Cristiana Pitu, un tanar designer roman, care m-a ajutat sa-mi pun pe hartie ideea si apoi, cu ajutorul unui croitor specializat in marochinarie, s-o transformam in realitate.

RF.ro:
Cui s-ar adresa geanta? Carui segment: si feminin si masculin?!

B:
Bookletta este geanta pentru femei, dar de curand am lansat si modelul pentru barbati: iubitul Booklettei- Booxter! Si Bookletta si Booxter au un target destul de bine reliefat, sunt femei si barbati cu varste intre 17-35 ani, cu mintea deschisa, inovatori, din mediu urban. Cei care adopta Bookletta sunt in primul rand mari iubitori de carte, si apoi iubitori ai modei si a tendintelor din moda. Aceasta geanta inovatoare este exact punctul in care lectura si moda se intalnesc.

RF.ro:
Din ce este confectionata, sau mai precis din ce le-ati confectionat pana acum si daca veti diversifica gama materiei prime (care provine din...) ?

B:
Gentutele sunt din piele naturala, integral. Avem si modelul Agatha care are piele si stofa. Pe viitor vrem sa lansam si o geanta eco- dar mai dureaza pana gasim un material potrivit, nu doar frumos ci si rezistent.

RF.ro:
Se comercializeaza doar online? In ce locuri din tara si lume a ajuns pana acum, Bookletta !

B:
Bookletta se vinde deocamdata online, insa vom deschide, poate chiar anul acesta, si un showroom la Bucuresti. Gentutele pot fi comandate de pe pagina noastra de facebook sau direct la adresa noastra de mail.

Bookletta a ajuns cam in toate colturile lumii! Avem cateva in SUA, in Asia, in 2-3 tari din Africa, si in toate capitalele mari europene. Livram oriunde, ne bucuram atunci cand primim mesaje in limbi straine de la oameni care au vazut undeva o poza si s-au indragostit de Bookletta.

RF.ro:
Ati avut vreo colaborare cu vreun designer roman sau strain in vederea accesorizarii unei colectii sau altfel de propuneri de colaborare ?!

B:
Deocamdata nu, dar ne-am gandit la asta si ne-ar placea pe viitor sa reusim o colaborare "altfel".

Cel mai deosebit lucru pe care l-am facut pana acum a fost chiar la sfarsitul lunii martie, cand, in cadrul evenimentului "Bookletta revealed" de la Galeria Alchemia trei pictorite au pictat trei Bookletta cu personaje feminine din carti. Andreea Kovasznai a pictat-o pe Lolita lui Nabokov, Ariadna Tibara pe Maitreyi a lui Eliade si Maria Ivan- Gurzu pe Midori a lui Murakami. Gentutele pot fi admirate la Galeria Alchemia din Bucuresti.

RF.ro:
Cat timp necesita executia unei Bookletta mini si celelalte variante de genti ?! Se manufactureaza in atelierul propriu sau...

B:
Momentan lucram cu trei croitorese handmade foarte pricepute care reusesc sa produca o geanta in 2-3 zile. Inafara de gentutele din stoc trebuie sa mentionez ca se pot comanda si variante personalizate.

RF.ro:
Ati avut vreo solicitare inedita, nu ciudata, ci mai degraba amuzanta sau iesita din comun ?!

B:
Da... mi s-a cerut sa fac Bookletta fara geamul pentru carte. Am refuzat pentru ca ideea Booklettei este sa promoveze lectura, ea este mai mult decat o geanta, este un obiect-manifest! Apoi am primit mesaje de la oameni care vroiau sa cumpere doar cartea din geanta, fara geanta.

PS: Foarte important! Fiecare geanta vanduta are si o carte inclusa :) Doar promovam lectura!

Am intalnit un creator minunat - Sanda Cojocaru, care a dezvaluit cateva din culisele minunatului produs Bookletta si ii multumim!
O cariera minunata va dorim si sa nu uite niciun client, mai ales strain, ca Bookletta este Made in Romania.