50 de ani. Scoala de Moda din Bucuresti

In perioada 7 iulie 2021 - 5 septembrie 2021 Muzeul National de Arta al Romaniei prezinta in expoziția - 50 de ani. Școala de Moda din Bucuresti, o sinteza a activitatii profesorilor si studentilor de la Departamentul Moda din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti (UNArte).

Evenimentul vine in continuarea expozitiilor care au marcat, la Muzeul National de Arta al Romaniei, implinirea a 150 de ani de la infiintarea Scolii de Belle Arte din Bucuresti, actuala UNArte, si aniversarea a 50 de ani de la infiintarea Departamentului Design a UNArte.

Actuala prezentare se grefeaza pe elementele de display realizate de Cartierul Creativ in cadrul Romanian Design Weeek,in ideea continuarii punerii in evidenta a aportului de creativitate romaneasca la configurarea designului contemporan.

Expozitia cuprinde o ampla selectie de piese vestimentare care au fost admirate in evenimente video si ilustratii de moda.

Este pentru prima data cand vizitatorii au oportunitatea de a explora bogatia de stiluri - de la cel convențtonal, la cel artistic si experimental - viziuni ce ofera publicului posibilitatea sa descopere nenumarate modalitati de a construi imaginea umana.

Designul spatiului expozitional este realizat de Cumulus Architecture Office cu sprijinul Cartierului Creativ & UniCredit Bank.

Parterul Galeriei Naționale

Muzeul National de Arta al României

Bucuresti, Calea Victoriei, nr. 49-53

Program:

miercuri – duminică, interval 10:00 – 18.00

Detalii: MNAR