Feeric Fashion Week 2016

Feeric Fashion Week incepe in weekend la Alba Iulia

- 2 showuri individuale si doua seri de gala la superba poarta III a cetatii Alba Carolina deschid editia din acest an a celei mai importante saptamani a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Week.
- Seria de evenimente din cadrul Feeric Fashion Week se deschide cu prezentarea Atipic Beauty
- Vedeta TV Cosmina Pasarin este gazda galelor Feeric din cadrul festivalului.

Sambata incepe cea mai importanta saptamana a modei din Europa de Est. Feeric Fashion Week incepe intr-un loc incarcat de istorie si semnificatie pentru Romania, in cetatea din orasul unirii, Alba Iulia. Editia din acest an debuteaza cu o prezentare individuala plina e senzualitate si emotie. Dupa ce anul trecut a deschis festivalul de la Sibiu, Asociatia Open Your Heart deschide saptamana modei la Alba Iulia cu prezentarea Atipic Beauty. Modele cu dizabilitati vor defila in scaune cu rotile pe pasarela de la poarta 4 a cetatii, conduse de modelul international Magda Coman, initiatoarea acestui proiect care isi propune sa puna intr-o cu totul alta lumina persoanele cu dizabilitati. Fiecare model va fi insotit de una dintre vedetele prezente in aceasta editie a Feeric Fashion Week. Vor defila alaturi de modelele in scaune cu rotile Anama Fereira, presedintele Anama Models din Argentina, top modelele internationale Dayana Reeves din Franta si Elena Tretyakova din Ucraina, stilistul Hanzhi din Milano, vedeta TV Andrea Garmendia din Argentina si o parte dintre ambasadorii Feeric din acest an. Prima seara de gala la Alba Iulia programeaza cinci prezentari de moda pe pasarela de la Poarta 3. Caresta Bags, brand cunoscut deja de public din editia precedenta, va prezenta o colectie de accesorii din piele. Compania din spatele acestui brand este in Alba Iulia iar toate produsele Caresta sunt confectionate din piele naturala, produse manual in procent de peste 60%. Colectia Mariei Nastaca va continua sirul prezentarilor din Gala Feeric, fiind cea de-a patra colectie a designerului. Colectia are un concept unic de eleganta prin imbinarea spiritului rafinat si a atitudinii puternice, cu un stil unic, opulent, dar totodata senzual si dinamic. Irina Zgaia va prezenta apoi o colectie minimalista in culoare, cu mult alb, bej si crem, indrazneata in forme si descrisa ca un amalgam de conflict si armonie. Ioana Calin "coboara" pe pasarela Galei Feeric o colectie desprinsa din povestile cu printesei, inspirata din rochitele pentru papusi pe care designerul le cosea in copilarie. O colectie speciala, formata dintr-o selectie a unor designeri romani, va fi inchegata de A for A, multibrand store-ul din Sibiu, prezent in multe editii ale Feeric Fashion Week. Prima seara a festivalului din Alba Iulia se incheie cu un after-party in Social Pub, petrecere cu acces liber.

A doua zi de Feeric Fashion Week la Alba Iulia debuteaza cu o prezentare individuala la mare inaltime, la propriu. Criccs va prezenta colectia "The Beautiful People" deasupra orasului, pe acoperisul unei cladiri celebre din zona centrala. Colectia se adreseaza persoanelor lipsite de teama, reprezentand spiritul liber, care traieste fara reguli. Cea de-a doua seara a Galei Feeric va aduce pe pasarela de la Poarta 3 alte cinci colectii semnate de designeri straini si romani. Designerii argentinieni Eduardo Perez si Diego de Biase, vor prezenta in premiera o noua colectie, si au ales Alba Iulia pentru a-si lansa la nivel international brandul Ocantos. Apoi, Ciprian Craciun va prezenta in Gala o colectie destinata barbatilor sub brandul Spencer, ca apoi sa revenim in Argentina, alaturi de designerul Pimpi Smith. Colectia de genti plic ca si accesorii de lux creata de designerul argentinian se distinge prin utilizarea pietrelor si cristalelor, fiind inspirata din tumultuoasa viata a Mariei Eva Duarte, cunoscuta de noi toti sub numele de Evita Peron. Adriana Timofti vine in fata publicului din Alba Iulia cu prima ei colectie, restransa, cu adanci inspiratii traditional romanesti, tema centrala fiind nodul sacru regasit in lucrarile lui Brancusi. Iar partea a doua a colectiei formata din selectii ale designerilor romani, prezentata de All for Art, va intregi a doua seara de Gala la Alba Iulia. Ambele Gale Feeric vor fi prezentate de vedeta TV Cosmina Pasarin. Cosmina este amfitrionul editiei din acest an al Feeric Fashion Week iar toate evenimentele din festival vor fi prezentate de catre ea. Alaturi de Cosmina, de-a lungul celor doua zile de festival, la Alba Iulia vor sosi multe vedete si personalitati reprezentative pentru lumea internationala a modei. Starul TV Andrea Garmendia, presedintele celei mai importante agentii de modele din Argentina, Anama Ferreira, jurnalistii de moda William Arlotti de la Le Fashion Post din Paris si Charin Chong de la Peplvm Magazine din Paris. La Moda Channel din Barcelona este reprezentata de Gianmarco Boccacio iar Raul Keil de la prestigioasa revista Schon Magazine din Londra intregeste lista invitatilor de la Alba iulia. Pe langa acestia, designerii de peste hotare, alaturi de cei romani si de Ambasadorii Feeric vor fi protagonistii editiei din acest an a Feeric Fashion Week. Luni, Feeric Fashion Week se muta pentru cateva ore la castel. La Castelul Jidvei, unde sub bagheta Dianei Pavelescu invitatii vor afla care sunt soiurile romanesti cu o istorie de peste 3000 de ani, care este cea mai intinsa podgorie din Transilvania sau cine sunt cei care duc an de an vinul la un alt nivel al calitatii. Evenimentul se numeste The Heritage si este realizat in colaborare cu Jidvei, partenerul principal al Feeric Fashion Week.

Feeric Fashion Week este un eveniment sustinut de Primaria Municipiului Alba-Iulia. Editia din acest an a Feeric Fashion Week este organizata in parteneriat cu Jidvei.
Sustinut de: Banca Transilvania.
Parteneri de editie: Mysterium, AutoSchunn, Evian, Strongbow
Parteneri de traditie: Boromir, Wella, Redal Expo, Kessler, Buonavista, Școala de soferi Prima, Mainetti.
Parteneri locali: Hotel Transilvania, La Maison de Caroline, Social Pub