“62.2 Meters”de Florin Dobre, Primavara/Vara 2015


Sambata, 27 septembrie 2014, de la ora 16:00, FLORIN DOBRE prezinta la Bucuresti, colectia de moda masculina, Primavara/Vara 2015 "62.2 Meters". Spectacolul va avea loc in cadrul Modexpo, la ROMEXPO, in Pavilionul C5.

Prezentata initial pe 16 Iunie la Londra, colectia "62.2 Meters"aduce acum, strada londoneza in inima Romaniei.

Tema in jurul careia designerul FLORIN DOBRE a desenat intreaga colectie este unitatea romanilor. Construita dintr-un singur material cu lungimea de 62.2 metri, colectia intreaga reflecta esenta si rezistenta unitatii romanesti in fata tuturor si a timpului.
Dar acesta mai are o alta semnificatie: un singur material arata o singura inima, inima cea mai puternica si ultima reduta a rezistentei unei traditii stravechi de peste 2ooo de ani. De 2ooo de ani pastram aceleasi idealuri, aceleasi valori morale printr-o incapatanare a rabdarii, a acceptarii tuturor celor care incearca sa intervina in spatiul nostru primitor al Romaniei.

Evenimentul de lansare in Anglia a fost unul cu totul inedit si original, prezentat in 5 locatii diferite, pe strazile Londrei. A avut in centrul atentiei barbatii boemi, care au lansat si marcat curentul modernismului avantgardist european, acesta regasindu-se in toata moda masculina actuala. "Moda pleaca din suflet si ajunge in strada, dar hainele sunt mai putin importante atunci cand cunoastem nevoile sufletului" este de parere designerul FLORIN DOBRE.

Prezentarea de la Bucuresti va fi un spectacol de fusionart, marca FLORIN DOBRE . Scena va fi o strada decorata in stil londonez, iar spectatorii vor vedea show-ului in timp real, marcand astfel efemeritatea clipei, participarea prin non-participare in materialitatea timpului modern, in goana zilnica dupa placeri imediate care golesc, insa, sufletul si spiritul, uneori iremediabil.

FLORIN DOBRE a transpus original toate aceste sentimente in noua sa colectie de Primavara-Vara 2015. Toate piesele sunt croite dintr-o singura bucata de material conceputa special impreuna cu departamentul de creatie al fabricii Dorobantu Ploiesti , una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania. Acesta are o tesatura cu un pattern unic, simbolic, reprezentand o singura strada, folosind culori predominante in portul traditional romanesc ce se nasc unele din altele, ce exprima diversitatea rasei umane, a sentimentelor, starilor, emotiilor, dar si unicitatea noastra ca indivizi liberi.

Taietura tinutelor pastreaza linia colectiilor care l-au consacrat pe FLORIN DOBRE in Paris si Londra: o reinterpretare moderna a clasicului masculin. Se mentine sectionarea siluetei pe orizontala, dar fara dihotomia materie-spirit.
Originalitatea in aceasta colectie este exprimarea unica a spiritului, atat in partea superioara a tinutei - a sacoului, cat si cea inferioara - a pantalonului. Complementaritatea trairii simultane a doua stari - seriozitate si joc este data de croiala clasica a sacoului combinata cu cea fantezista a camasii, in care isi fac locjucaus,pantalonii pana la genunchi.
Ținutele sunt intregite de sandale si accesorii, create special de FLORIN DOBRE impreuna cu diferiti artisti romani, pentru aceasta colectie.

Parteneri: Jägermeister / Romexpo / Wallethouse Romania / Dorobantul Ploiesti / Media Cars London / Atelier Paris Make-Up Bucuresti / Beauty Concept / Marius Neagu / Vali Barbulescu / Cufarul cu Vechituri / Hess Autoconcept / Auto Refinish /

Parteneri media : Etiquette Magazine / Luxury / Vulpescu.eu / DivaHair.ro /InStilulMeu.ro / Lookool / Stil Masculin / Bucharest style/ Express the style. By Ingrid Ispas / Jurnal de Lifestyle / Read my mind (by L&R) /myfashionteam.tv / Romania Fashion / Thomas Antiques and more /

Un eveniment prezentat de Jagermeister.

Calatoria prin lumea a lui FLORIN DOBRE a inceput in 2013 la Paris prin 'Panta Rhei', a fost urmata la Londra cu 'Follow the White Rabbit' si este continuata pe bulevardele londoneze prin colectia "62.2 Meters". Colectiile semnate FLORIN DOBRE se adreseaza barbatilor ce se exprima in spatul social prin alegeri atipice, creative si personale. Atat FLORIN DOBRE cat si hainele ce ii poarta amprenta intriga pentru ca nu sunt simple solutii de stil, dar propuneri de atitudine, construite in jurul unor personaje puternice ce reusesc sa transmita un mesaj vizual.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la:
Sava Ionut Daniel
PR Manager
E: team@florindobre.com
T: (+4) 0735 896 633
W: www.florindobre.ro