Transilvania Fashion Festival, 2022

Editia 2022 a Festivalului International de Moda Transilvania Fashion - powered by Banca Transilvania, va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 09-11 septembrie 2022, sub egida European Fashion Council si FashionTV.

Festivalul Transilvania Fashion(FTF) este parte a unui ciclu de Gale dedicate prezentarii si premierii excelentei in domeniul modei, pe care Asociatia Culturala Pro Transilvania si Dr. Matei Miko, presedintele festivalului, le organizeaza de peste 25 de ani.

Festivalul Transilvania Fashion a fost conceput sa contribuie la amplificarea vizibilitatii creativitatii designerilor prezentati, pe vasta scena europeana, prin contributia conjugata a mass media si a partenerilor din European Fashion Council si FashionTV.

Pe catwalk-ul impresionant vor urca peste 80 de modele feminine si masculine care vor prezenta peste 45 de colectii ale designerilor invitati la editia 2022 a Festivalului Transilvania Fashion.

Imaginat sub forma unui eveniment complex, conceptul propune o abordare plenara a sistemului modei din Romania, de la latura lui academica, de potentialitate, reprezentata de Academiile/Universitatile de profil prezente in cadrul festivalului, pana la aducerea impreuna a multor designeri romani consacrati, in dialog complex cu o componenta internationala impresionanta, dialogul modei romanesti cu sistemul international de profil fiind astfel stabilit si consolidat cu fiecare noua editie a evenimentului.

La editia 2022 a FTF sunt invitati, intr-o sectiune internationala consistenta, creativa si surprinzatoare, designeri din Ucraina, Italia, Olanda, Anglia, Republica Moldova si Bulgaria. Merita subliniat ca Ukrainian Fashion Week isi relochează Saptamana Modei de la Kiev pe alte scene europene consacrate, designerii ucraineni fiind invitati de onoare la Cluj, in cadrul Festivalului Transilvania Fashion.

Secțiunea designerilor consacrati cuprinde in acest an nume sonore precum Catalin Botezatu, Aleha Toncea, Tudor Halatiu, Claudia Rawlings (Londra), Kinga Varga sau Raluca Soare.

Sectiunea dedicata universitatilor de arta aduce in 2022 pe catwalk-ul FTF sapte centre academice cu traditie in arta vestimentara din Romania, Ucraina si Republica Moldova: Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte a Universitatii din Oradea, Facultatea de Design de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Design din cadrul Universitatii Tehnice din Chisinau (Republica Moldova) si Facultatea de Design a Universitatii Nationale de Tehnologii si Design din Kiev (Ucraina).

FTF 2022 va debuta, vineri seara, de la ora 20:00, cu o spectaculoasa colectie semnata de Catalin Botezatu, intr-un show care poarta amprenta unica a creatorului roman.

Sambata seara, la finalul celei de-a doua zile de Festival, va avea loc Gala Laureatilor, in cadrul careia vor fi decernate Premiile, Medaliile si Trofeele Galei, incluzand mult ravnitul Trofeu “Moda cum Laude“.

Evenimentul este prezentat de indragita artista Anca Turcasiu, care, duminica, in ultima seara a festivalului, va lasa pentru cateva momente deoparte indatoririle de gazda si va urca pe catwalk intr-o rochie din flori naturale, creatia a designerului floral Florina Bogdan.

Locul devenit deja traditional de desfasurare a festivalului este Esplanada Centrului de Cultura Urbana din Parcul Central din Cluj-Napoca, care se va transforma intr-o platforma de celebrare a modei datorita unei logistici impresionante de catwalk, sunet, lumina si ecrane LED, intr-un superb amfiteatru in aer liber, strajuit de impunatoarea clsdire a Cazinoului si de istorica Fantana Arteziana amenajate in 1897, inspirate de cladirile celebrului Palat Sanssouci de la Potsdam.

In toate cele trei zile ale ale festivalului, un studio foto special amenajat va fi pus la dispozitia fotografilor pentru sedinte foto cu modelele si creatiile prezentate pe catwalk.

Echipa de organizare este formata din Dr. Matei Miko - Presedinte si Producator General al Festivalului Transilvania Fashion, Alin Galatescu - Art Director FTF, Anca Elena Balan - Producator Asociat FTF, Presedinte al Asociatiei Romanian Fashion Council si Presedinte Executiv European Fashion Council, Mirela Presecan Tiberi - Producator Executiv FTF, Diana Losonti - Producator Executiv FTF si Victoria Pop – Producator Asociat FTF.

Accesul la FTF 2022 este liber, in limita locurilor disponibile.

Festivalul Transilvania Fashion - powered by Banca Transilvania este organizat de Asociatia Culturala Pro Transilvania, Transilvania Fashion, FashionTV si European Fashion Council cu sprijinul Primariei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Centrului de Cultura Urbana Cluj-Napoca, al Visit Cluj si al Consiliului Județean Cluj si este sustinut de NTT DATA Romania.

9 – 11 septembrie 2022
Orele: 20:00
TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL
Cluj-Napoca

Detalii: TRANSILVANIA FASHION FESTIVAL, 2022