Succes pentru tinerii designeri la BFW, editia a 39-a

Bucharest Fashion Week este un real succes pentru tinerii designeri si un punct de sprijin important in moda romaneasca si europeana.

Brandurile pentru copii sau create de catre copii au fost prezente la cel mai mare festival de moda din Romania: Bucharest Fashion Week, desfasurat in perioada 12-13 Iulie 2023.

Singurul eveniment de tip fashion week din Romania, denumit de peste 20 de ani - Bucharest Fashion Week, organizat de catre Darius Gheara si top modelul Andra Marica, a avut un lin-eup de exceptie, printre designerii de anvergura si recunoscuti de catre public regasind si nume noi, de tineri designer sau chiar copii.

Astfel, Raymond Dinu a fost ovationat pentru colectia pe care a lansat-o initial in 1 iulie la Pisa, in cadrul festivalului World Fashion Festival, de unde s-a intors si premiat cu titlul de Best Designer. Si, fiindca asteptam cu nerabdare, sezonul 2 al filmului Wednesday, Raymond a decis sa creeze pana atunci tot pe negru o colectie pentru adolescente, cu accente glam, paiete si pietre stralucitoare puse pe materiale fluide.

O alta colectie care ne-a surprins in mod placut este "From the hood", a unui brand recent infiintat, pe care l-am remarcat si la Kids Fiesta, pe numele sau Hooligan. Si "huligani" au fost si micutele modele de pe catwalk-ul BFW, imbracati in pantaloni scurti sau sport si tricouri oversized. Mesajele de pe piesele lor sunt insa cele care aduc greutate brandului "de moda urbana", care incearca sa isi croiasca un drum alaturi de alte branduri deja consacrate pe aceasta nisa. Super funny si smart, au fost extrem de apreciate de parintii si copiii open minded, care stiu sa faca diferenta intre sarcasm si ironie, care isi lasa copiii sa fie diferiti.

Un alt copil-minune, prezent alaturi de mama sa, fost model, la toate evenimentele de profil, Ingrid Bulie, a participat la BFW cu o colectie opulenta, in care a folosit pene de strut, paiete, franjuri de matase si o multitudine de culori. Brandul Iconic este perceptia lor asupra modei si o rochie din colectia Precious ajunge si la 4.000 lei, fiind create custom made, doar pentru evenimente speciale.

Un alt show pus in scena de catre un copil extraordinar este Mazzaro, un concept realizat de catre Alexandra Mazare care imbina hainele de strada, cu cele casual chic si chiar elegante, pentru toate cele 3 momente ale zilei.

Alexandra canta la pian si face balet si este recunoscuta international pentru asta. Pasiunea pentru moda i se trage tot din familie, fiind insuflata de catre mama sa, Catalina Nastase, tot fost model.

Si fiindca nu exista Bucharest Fashion weeks fara Nicoleta Marin, aceasta a fost prezenta, a 6 - a oara consecutiv la acest eveniment cu ambele branduri pe care le reprezinta: Two kids si Zaggaro. Reprezentanta Zaggaro, Andreea Costache este un artist in devenire ce tocmai a terminat Liceul Tonitza si a fost acceptata la UNARTE.

Felicitari, Andreea, abia asteptam sa iti vedem si expozitiile de tablouri.