Rutina mea de make-up, in timpul autoizolarii !

In aceasta perioada in care ne petrecem timpul in casa, make-up-ul poate fi o solutie salvatoare pentru a ramane motivate.Un pic de machiaj ne poate face sa ne simtim ca intr-o zi normala, creandu-ne o "stare de bine"!

"Rutinele noastre obisnuite in afara auto-carantinarii tind sa aiba "ancore" care ne ajuta sa urmarim timpul si alte planuri sociale sau sarcini programate. Lipsa lor, lungile perioade de timp in interior, fara interactiune sociala, pot duce la o stare de spirit mai scazuta", explica Jessica Stern, psiholog la NYU Langone Health.

Crearea si respectarea unei rutine zilnice de infrumusetare ne ajuta sa ne simtim mai normale in acesta perioada si avand mai mult timp la dispozitie putem deveni mai creative in ceea ce priveste make-up-ul. Putem folosi acest timp pentru a ne imbunatati cunostintele vizavi de aplicarea corecta a produselor de machiaj, experimentarea diferitelor stiluri de make-up, cu scopul de a descoperi ceea ce ni se potriveste in functie de trasaturile fiecareia.

Cu o expunere limitata la soare, poluare si praf, acesta este momentul perfect pentru a folosi mastile si cremele care ne ajuta sa ne pastram tenul sanatos, frumos si curat, iar un ten sanatos este secretul unui machiaj reusit. Odihneste-ti frumusetea si bea multa apa, astfel incat atunci cand vom face pasul inapoi in lume sa avem cel mai frumos ten.

O recomandare din partea mea ar fi machiajul Pin-Up ! Acest machiaj este destinat femeilor puternice care stiu sa poarte un ruj rosu si un eyeliner negru cu aceeasi gratie si determinare, atat la birou, cat si acasa.

Pentru crearea unui make-up nu este neaparat nevoie de achizitionarea de produse noi, ci putem folosi produsele din casa, ca de exemplu, un ruj cremos poate fi folosit si ca blush, un fard sau un pigment auriu/argintiu poate fi folosit si ca illuminator, iar fondul de ten sau un creion cremos pot fi folosite si ca baza pentru aplicarea fardului de ochi.

Acest articol a fost realizat de make-up artistul Mihaela Bratu.

#stamacasa #make-up