Istoria eleganta a perlelor

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri, 20 martie, de la ora 19:00, la un eveniment fascinant despre: Istoria fabuloasa a Perlelor de la Cleopatra la Coco Chanel, sustinut de Monica Neatu.

Elegante si intemporale, perlele au povestea lor plina de stralucire si nenumarate detalii ascunse in faldurile hainelor, dar si in paginile cartilor de istorie. Purtate de domni si doamne, deopotriva, pana in pragul revolutiei franceze, perlele s-au transformat, de-a lungul secolului XIX, in apanajul cochetelor, stralucirea lor sidefata scotand in evidenta carnatia si conditia sociala a posesoarei. Nenumarate portrete de regine, favorite si doamne elegante din belle epoque stau sub semnul fascinatiei exercitate de perlele aduse din indepartatul Orient.

Secolul XX a asociat perlele tinutelor revolutionare ale Domnisoarei Chanel, inscriindu-le pana astazi intr-un anumit cod al elegantei si rafinamentului (ex. colier de perle, esarfa Hermes).

„Va invit, in aceasta toamna, la un atelier dedicat istoriei perlelor. Calatoria noastra va incepe in Orientul faraonilor, atunci cand regina Cleoparta isi uimea adoratorii romani cu bijuteriile ei, vom ajunge apoi in evul mediu si Renastere pentru a afla simbolistica perlelor in cultura occidentala. Nu vom uita nici de elegantele vesminte elisabetane, masculine si feminine, impodobite cu siraguri si broderii de perle. La final ne vom minuna de creatiile Art Nouveau, atunci cand bijutieri plini de imaginatie si talent au impodobit colierele doamnelor cu perle uriase, in forma de para. De-a lungul atelierului, vom admira colectii unice care au apartinut capetelor incoronate, dar si creatii recente.” - Monica Neatu

Lector: Monica Neatu
Data: 20 Martie 2015; Ora: 19:00
Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):30 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Inscrieri la contact@victoriei.ro
Detalii la www.victoriei.ro