Interviu cu Mihaela Clopotaru, designer grafic

Intr-o lume plina de tot si de toate, exista loc pentru oricine si orice !

Frumusetea actului artistic este apreciata pe strada, in locuri speciale, in interioare de cladiri, in obiecte, in tot si in toate, prin identitate vizuala bazata pe conceptul unui designer grafic si puterea acestuia de a intelege dorinta clientului si zona de adresabilitate. Universul unui astfel de designer este divers, dar si segmentele din sfera modei si a frumusetii sunt atinse usor creand logo-uri, materiale grafice si intreg pachetul dorit.
Un atelier de creatie vestimentara, o casa de moda, o fabrica de incaltaminte sau imbracaminte, marochinarie sau blanuri, pielarie ori accesorii, dar si zona de saloane de infrumusetare, barber, bronzare, frizerii si altele pot beneficia de astfel de servicii cand situatia o cere. Identitiatea vizuala de la logo la eticheta, ambalaj, pachete de promovare si marketing sunt baza unui management eficient si coerent pe termen scurt, mediu si lung.
Am stat de vorba cu Mihaela Clopotaru, designer grafic, un suflet sensibil, dar incarcat de pasiune pentru tot ceea ce face. A lucrat si colaboreaza cu clienti din intreaga tara si pe zona fashion si beauty.
Acesta este si inceputul unui interviu despre omul, profesionistul si artistul Mihaela Clopotaru.

RomaniaFashion.ro:
De unde si pana unde aceasta pasiune pentru grafica si arta ? Cum a pornit totul ?

Mihaela Clopotaru:
De mica pot spune ca am fost pasionata de arta, incercam sa desenez cam tot timpul

RF.ro:
Forma artistica este variata. Ai inceput cu pictura, ai cochetat cu desenul?! Parintii au fost de acord si te-au incurajat ?

Mihaela Clopotaru:
Da, copil fiind cred ca toti sunt pasionati de culoare si de "exploatarea" diversa a acestora. Cu trecerea timpului am inceput sa fac un mic studiu si atunci am inceput desenul, hasura.
“Am inceput sa lucrez in creion, sa invat formele, geometria si atunci cativa ani am facut desen sa pot sa invat si apoi m-am axat mai mult pe asta. Am fost o fire si mai realista pentru ca doream sa dau si la arhitectura.”
Parintii la inceput nu prea m-au sustinut, adica doreau sa fac un liceu normal, poate sa invat o meserie, dar pana la urma am ales cea mai frumoasa meserie pentru mine, designul grafic unde le pot combina pe toate.

RF.ro:
Studiile sunt un atu cateodata, insa ceea ce vibreaza in adancul sufletului iese la iveala fara doar si poate. Cum ai intrat in lumea designului grafic realizand identitati vizuale fie logo, carti vizita, pliante, flyere, content, etc ?

Mihaela Clopotaru:
In primul rand, designul grafic cred ca este o meserie complexa, spun asta pentru ca trebuie sa stii cate putin din fiecare meserie(de exemplu: cand am un medic client, trebuie sa stiu despre acel domeniu ceva, chimie, inginerie, etc.).

RF.ro:
Puterea si pasiunea pentru munca ta este parte din tine. De la pictura pe zid si cutii frumos ornamentate la pliante pentru lumea modei si a frumusetii e ceva. Care a fost elementul ce te-a dus si in aceasta lume ? Cu cine ai colaborat ?

Mihaela Clopotaru:
Nu cred ca a fost un element care m-a adus, pur si simplu, asa a fost sa fie. Am colaborat cu diverse persoane cam din toate domeniile de la arhitectura, constructii, saloane de infrumusetare, cabinete particulare pana la firme de evenimente atat pentru petreceri, cat si funerare sau din domeniul horeca. Din zona modei si a frumusetii am ceva designeri atat de imbracaminte, incaltaminte cat si din make-up.

RF.ro:
Atunci cand se prezinta un designer, o fabrica sau un producator la un targ spre exemplu are mare nevoie de materiale publicitare si nu numai. Descrie-ne procesul parcurs de tine cu un client spre realizarea unui pachet complet de la zero si pana la produsele gata realizate in mana clientului!

Mihaela Clopotaru:
Exista doua categorii in acest domeniu, cel care exista deja pe piata, are poate deja un logo, un nume si are nevoie doar de aceste materiale. Nu prea am clienti in acest sens, pentru ca, de obicei ei au pachetul gata facut. Majoritatea clientilor mei sunt cei care nu au inca format un brand, un logo. Adica eu ii dau sa zic asa primele semne, ii creez un logo sa poata sa-si faca un nume(adica realizez un logo si un slogan, logo fiind primul ca impact pentru client sa iasa in fata publicului). Pot fi gasita simplu si in social media pe pagina mea: designer grafic Mihaela Clopotaru

Rf.ro:
Multi ar spune ca pot realiza ei aceste lucruri, fiind designeri, arhitecti, decoratori sau avand cunostinte si talent in zona desenului, picturii, graficii. Tot multi ar spune ca este bine sa te lasi pe mana unui om care asta face, a unui profi cum se spune. Lasand la o parte munca ta, Mihaela cum vezi acest aspect?! Este important ! Cum ar fi corect ?

Mihaela Clopotaru:
Conteaza foarte mult experienta. Eu am intalnit si arhitecti care lucreaza bine pe partea de design si designeri grafici care nu au realizat cum trebuie. Pe piata sunt foarte multe persoane care fac aceasta meserie si unele chiar foarte pricepute si fara sa fi facut ceva studii in domeniu. Cred ca trebuie sa fie un echilibru si foarte important pe langa partea artistica sa stie si partea tehnica si cum sa pregateasca materialele si foarte important sa faca ceva unic. Sunt multe site-uri care ofera acum de exemplu logo-uri gratuite la care majoritate persoanelor amatoare apeleaza si incaseaza banii de la client si fara sa aiba vreo legatura. Eu lucrez cu pasiune si prima data ma gandesc la binele clientului si sa stiu ca ceea ce ii lucrez este unic , il reprezinta ca om, ca afacere si ca identitate.

RF.ro:
Lumea incearca prin identitatea aceasta creata a unui brand sa spuna propria poveste, in special daca este vorba despre productie proprie, despre arta create manual sau industrial bazata pe concept unic. Modul de a iesi pe piata este crucial. Intelegerea acestui process este importanta. Care a fost cea mai importanta coordonata pe care ai solicitat-o unui client?

Mihaela Clopotaru:
Cred ca la toti incerc sa le spun sa lucreze cu pasiune si sa faca cel mai bun obicet, produs, brand si sa-i ofere valoare.

Speranta de mai bine si imbunatire o are omul de cand e lumea. Iata si unde am ajuns: calatorii in spatiu, pandemii, populatie multa, deseori imbatranita, pasiuni frante de industrializare, destine ingreunate. Totusi un lucru nu poate fi inlaturat si nici infrant: visul ! Alaturi de el: vointa ! Plus armonia dintre tot si toate ! Romania are astfel de exemple si in lume cunoastem somitati, artisti, Nobeli si oameni talentati. Mihaela Clopotaru se numara printre romanii cu talent si munca asidua.
Iti multumim pentru promptitudine si iti dorim un parcurs plin de bucurii si satisfactii !