Inside Fashion Competition YKK 2016

"Costumul de samurai reinterpretat cu fermoare"

YKK, cunoscutul producator mondial de fermoare, a initiat competitia "Inside Fashion" dedicata studentilor din anii I si II de la Facultatile de Design, Arta Decorativa si Textile din Romania pentru a promova, indruma si sustine creativitatea tinerilor designeri. Concursul este sponsorizat in intregime de YKK Romania, dorindu-se a prilejui si facilita o conexiune intre tinerii creativi si industria de profil din tara noastra.

Plecand de la filozofia japoneza a prosperitatii generale - Cycle of Goodness: "No one prospers without rendering benefit to others" - ce sta la baza business-ului grupului, reflectata in cei peste 75 de ani de experienta, YKK vede in fiecare tanar talentat un nou brand de succes in lumea modei.

Tema competitiei din 2016 (aflata la a 3-a editie), Costumul de Samurai Reinterpretat cu Fermoare, a fost propusa pentru a permite studentilor o abordare indrazneata a esteticii echilibrate si perpetue a vestimentatiei japoneze, reprezentata de tinuta celor mai nobili luptatori ai lumii.

Inside Fashion Competition YKK 2016 s-a adresat studentilor din anii I si II de la Facultatile de Design, Arta Decorativa si Textile din Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara. In urma inscrierilor efectuate de studenti, s-au ales cele 16 schite finaliste, pe care le puteti vedea aici: http://insidefashion.ro/finalisti-2016/

Cu ajutorul profesorilor coordonatori din facultatile din Cluj-Napoca, Iasi, Oradea si Timisoara, cei 16 finalisti vor transforma in produs vestimentar schita cu care au intrat in finala competitiei, urmand sa convinga juriul international cu viziunea lor, arta executiei si utilizarea fermoarelor intr-o maniera creativa la Gala Inside Fashion din 17 mai 2016, ce are loc la Bucuresti.

In cadrul Galei se vor alege live, in prezenta invitatilor ce vor putea admira cele 16 creatii vestimentare, castigatorii Premiilor I, II, III, respectiv Premiul Publicului.

Invitat special la Gala Inside Fashion si presedintele Juriului este Kei Kagami, artistul nipon celebru in lumea design-ului conceptual de accesorii, totodata ambasador mondial al YKK. Alaturi de Kei Kagami, din juriu fac parte: Raul Porutiu - Director General YKK Romania, Andreea Badala - Designer, creatoarea Murmur brand, Bernard Cheere - Director General Artifex Focsani, Domnica Margescu - Fashion Director ELLE.

Mai multe detalii despre Inside Fashion Competition YKK 2016 se gasesc online, pe website-ul oficial al concursului: www.insidefashion.ro si pe pagina de Facebook Inside Fashion Gala: https://www.facebook.com/InsideFashionGala?fref=ts