Follow the White Rabbit Toamna/Iarna 2014-2015


"Follow the White Rabbit", Toamna/Iarna 2014-2015, colectia designerului FLORIN DOBRE , prezentata in ianuarie la Londra, va avea premiera romaneasca MARTI, 4 martie la MNAC – Muzeul National De Arta Contemporana (Izvor 2-4 / Palatul Parlamentului, Aripa E4, accesul prin Calea 13 Septembrie)de la ora 19 : 30, in cadrul unui show de moda oferit de JAGERMEISTER, cel mai important sustinator al designerului roman in non-conformista experienta londoneza , show ce va reconstitui spectacolul oferit de acesta in RED GALLERY, binecunoscuta pentru promovarea emergentei artistilor autentici.

Florin Dobre, designerul roman laudat de "Le Figaro" si "Le Monde" in 2013 cu "Panta Rhei", acum a cucerit Regatul Unit prin stil, creativitate si originalitate, toate reunite in colectia "Follow the White Rabbit" F/W 2014. A sosit momentul prezentarii la Bucuresti a celei mai asteptate colectii masculine romanesti din ultima vreme.

Viziunea colectiei "Follow the White Rabbit" pastreaza credinta lui Florin Dobre in valorile fundamentale ale vietii si trairea in adevar, prin spiritualizarea calatoriei noastre ca indivizi intr-o lume tot mai materialista, care raspunde numai la excitatia stimulilor agresivi exteriori."Ne-am indepartat atat de mult de esenta, incat lui Dumnezeu i s-a facut dor de noi... Sa nu uitam valorile de baza si sa pastram ceea ce conteaza cu adevarat."

Cu totul nou in colectie estesectionarea siluetei pe orizontala, tocmai pentru a transpune viziunea designerului despre ruptura dintre spiritual si material. Fenomenul este accentuat printr-un alt element de noutate si anume inversarea semioticii asociative clasice- partea superioara a corpului - spirit, partea inferioara - materie. Astfel ca, partea superioara a tinutei devine cea materialista, fiind uniformizata intr-o constructie rigida, cu taieturi clinice, in culori terne, in timp ce partea inferioara devine cea spirituala, idealista, visatoare, fantezista, care reflecta libertatea, jocul, ideile, prin picturile de pe pantaloni, culorile calde ale pantofilor si fantezia accesoriilor (palarii, ceasuri, ochelari, umbrele, genti).

Colectia este cu atat mai valoroasa cu cat Florin Dobre a reunit chintesenta artei, culturii, scolii si industriei romanesti, dar a creat si un performing nou de fusion art prin colaborarile cu artisti vizuali si regizori romani, studentii de la UNArte si fabrica Dorobantul S.A, Red Gallery si studentii de la University of Creative Art.

Pentru 'Follow the White Rabbit', Florin Dobre a considerat ca partea libera, fantezista a conceptului sa o realizeze cu studentii departamentului de Moda din cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Acestia au conceput manual 21 de design-pattern-uri unicate, atat dupa teme individuale cât si alese de designer.

Autorii sunt: Mihaela Stoica, Roxana Gatej, Nicoleta Carp,Alexandra Simion, Andreea Ciungan, Sandra Petrusca, Crina Stoica, Arina Basarabeanu, Maria Erdos, Lorena Dumitrascu, Elena Cazacu, Stefana Chelaru, Franzisca Chivu, Aida Ursu, Mihai Damian, Ioana Ciustea, Maria Luisa Preoteasa, sub coordonare lui Norbert Matei, Coordonator de proiect din partea UNAarte Bucuresti.

Si de aceasta data designerul continua colaborarea si promovarea tesaturilor romanesti, mergand in parteneriat cu Societatea Dorobantul SA , una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de textile din Romania.

Prin colectia 'Follow the White Rabbit', Florin Dobre promoveaza valorile autentice romanesti ca valori universale, tocmai acum cand stereotipurile si prejudecatile din exterior tind sa le acopere.

Spectacolul este completat de proiectii video originale realizate de Urban Friends Republik iar muzica este semnata de catre Vali Barbulescu.

Un eveniment prezentat de Jägermeister


Pentru informatii suplimetare puteti contacta:
evenimente.stup@gmail.com
(+4) 0735 896 633 – Sava Ionut Daniel
www.florindobre.ro