Festivalul Brazilor de Craciun duce mii de copii la scoala


Salvati Copiii Romania organizeaza, pentru al doisprezecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment de strangere de fonduri în vederea facilitarii accesului la educatie al copiilor din medii sociale vulnerabile. Gala va avea loc pe 6 decembrie, la Hotel Radisson Blu Bucuresti, ora 19. In total, în primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro. Toti acesti bani au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 16.200 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere în centrele educationale Salvati Copiii Romania.

Editia de anul acesta îsi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinsi în programele de Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa.

Criza economica împinge tot mai multi copii catre pragul de risc de saracie si marginalizare sociala. In 2011, 49,1% dintre copiii romani se aflau în aceasta zona de risc, în crestere fata de anul 2010, cand se înregistrau 48,7% . Ingrijorator este faptul ca 25,5% dintre copiii romani traiesc deja în saracie. Astfel, tara noastra se afla pe primul loc, cu cel mai mare procentaj al copiilor saraci, urmata fiind de SUA (23,1%), Letonia (18,7%) si Bulgaria (17,8) . 10% dintre copiii între 0 si 17 ani din Romania traiesc în gospodarii fara nicio persoana care sa aiba un loc de munca. De asemenea, 362.062 copii între 3 si 17 ani nu sunt integrati în sistemul de învatamant (prescolar, general, liceal sau scoala profesionala).

In acest context economic dificil, responsabilitatea sociala este vitala pentru îmbunatatirea situatiei miilor de copii fara acces la educatie. Ne bucuram ca editia din acest an aduce nume noi atat în randurile designerilor, cat si ale sponsorilor si avem sansa sa oferim, printr-un efort comun, dreptul la educatie unui numar mai mare de copii

a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghildus, Ana Wagner, Cristian Samfira, Mihaela Glavan, Carmen Ormenisan, Kristina Dragomir, Rita Muresan, Ioan Nemtoi, Agnes Toma, Doina Levintza se numara printre cei care au fost invitati sa se implice în acest eveniment. Fiecare dintre ei va crea un brad dedicat acestei ocazii, urmand ca fondurile adunate în urma licitatiei brazilor sa fie folosite pentru proiectele derulate de Salvati Copiii Romania.

Agnes Keszeg, cunoscut ilustrator si designer de papusi, s-a alaturat editiei din acest an a festivalului. Toate materialele grafice si ilustratiile necesare evenimentului vor purta semnatura sa.

Companiile care s-au alaturat deja proiectului din acest an sunt: Banca Comerciala Romana, Renovatio, Carrefour, EDPR, Porsche, UPC, Oscar Downstream, Lemet, Banca Romaneasca, Apa Nova, Radisson BLU, Perrier.

Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii Romania, care are ca centru de interes o licitatie speciala de braduti de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Devenit una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina proiectele derulate de Salvati Copiii Romania.

Comitetul de Organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an are în componenta sa pe Amalia Nastase (Manager eventures), Andreea Raicu, Andi Moisescu (Realizator TV), Corina Barladeanu (Manager 2activePR), Liviu Sfrija, Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman).


Pentru informatii suplimentare:
Simona Ghenea, Coordonator comunicare
Organizatia Salvati Copiii
Tel: 0744.360.664
E-mail: simona.ghenea@salvaticopiii.ro


Editia 2011:


Editia 2010: