Feeric On Tour.Prima oprire: Promenada Mall Bucuresti

Feeric Fashion Week, cea mai importanta saptamana a modei din Europa Centrala si de Est continua sa dezvolte proiectul educational care ofera oportunitati studentilor prin expunerea lor in contexte favorabile dezvoltarii.

Feeric On Tour are loc intre 24 si 25 aprilie, la Promenada Mall Bucuresti. Timp de doua zile, studenti si profesionisti din industria modei vor avea ocazia sa participe la o serie de evenimente educative, doua workshop-uri, o expozitie si doua show-uri colective ale studentilor din cinci universitati romanesti.

Cele doua workshop-uri vor avea loc in prima zi a evenimentului de la Promenada Mall Bucuresti. Ovidiu Buta va deschide seria lucrarilor cu workshop-ul "Cum se vinde moda: advertising-ul de moda la moda".

De meserie stilist, Ovidiu Buta traieste si lucreaza intre Bucuresti, Paris si Milano. El le va vorbi si exemplifica studentilor despre cum se vindea moda in urma cu 100 de ani si ce se intampla astazi: cazuri concrete, povesti incredibile si trucuri numai bune de aplicat. Workshop-ul sau are loc in 24 aprilie, de la ora 15, la piateta H&M de la etajul I al Promenada Mall Bucuresti.

De la ora 17, in acelasi loc, Donald Gjoka, din Milano, va vorbi despre deblocarea potentialului creativ al Inteligenței Artificiale in moda. Prin demonstratii practice si indrumari ale expertilor, Donald isi va prezenta abordarea de pionierat a ingineriei prompte, demonstrand cum foloseste Inteligenta Artificiala pentru a-si infuza munca cu inovatie si ingeniozitate. Donald este fondator si redactor-sef al revistei Coeval si de-a lungul timpului s-a impus ca o voce in scena artei si culturii contemporane.

Inscrierile la cele doua workshop-uri se fac prin intermediul formularelor de pe site: FEERIC ON TOUR - Promenada Mall, Bucuresti

Cea de-a doua zi a Feeric on Tour la Promenada Mall Bucuresti debuteaza cu o expozitie de fotografie si lucrari vestimentare de inspiratie etnografica in piateta Intersport de la etajul I. Acasa, la origini este proiectul unei generatii care pastreaza mostenirea culturala, inspira si mobilizeaza comunitatile sa-si recupereze identitatea locala, sa o valorizeze si sa o transmita generatiilor viitoare. Fotografiile sunt realizate de Adrian Murgea iar tinutele expuse sunt rodul muncii studentilor din universitatile de design din tara.

Evenimentul va incepe la ora 18 si va fi prezentat de Cosmina Pasarin, care va fi gazda intregului proiect Feeric on Tour.

O ora mai tarziu, pe terasa Promenada Mall Bucuresti, studenti din patru universitati romanesti vor prezenta doua show-uri colective ce contin lucrari prezentate in premiera publicului larg. Tinutele de inspiratie variata, ce implica o diversitate de tehnici de manipulare a materialelor textile, sunt remarcabile prin estetica, originalitate si relevanta culturala.

Ne bucuram sa avem alaturi de noi in acest demers, dar si in toate proiectele organizate de Fundatia Mitichi, parteneri de referinta in educatia creativa din Romania precum: Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Arta si Design Cluj Napoca, Facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii Nationale George Enescu Iasi si Facultatea de Arte din cadrul Universitatii din Oradea.

Proiectul este sustinut de NEPI Rockcastle si Promenada Mall Bucuresti, fiind parte din programul educational ROCRED si reprezinta o prefata a Feeric Fashion Week.

Detalii: Feeric On Tour