Elena Piersinaru “Puncte sufletesti” – Goblenul ca arta


Va invitam cu drag sa luati parte la vernisajul expozitie de goblen artistic "Puncte sufletesti" al autoarei Elena Piersinaru. Deschiderea expozitiei va avea loc in prezenta doamnei Piersinaru, miercuri 27 februarie, la Carturesti, str. Verona nr 13, incepand cu orele 19.00.

Expozitia de goblen "Puncte sufletesti" cuprinde 10 lucrari de arta si reprezinta o retrospectiva a unui demers artistic in care tehnica goblenului este folosita in realizarea unor lucrari cu valente artistice, departe de subiectele si compozitiile obisnuite ale tehnicii goblenului, trecand peste conotatiile casnice ale cusutului la goblen. Lucrarile realizate de artista folosind tehnica goblenului constituie o premiera, ridicand tehnica la nivel de arta. Comparativ cu alte tehnici de lucru in arta, goblenul cere o rabdare si o minutiozitate pe care daca nu le ai nativ le dobandesti cu greu.

"Fiecare din cele 10 goblenuri reprenzinta o stare sufleteasca diferita. Sunt plasmuiri si imagini mentale transpuse in punct de goblen. Starile mele sufletesti, cautarile si incercarile mele interioare, sunt exprimate, punct cu punct, in fiecare lucrare in parte. Din acest motiv, fiecare lucrare in sine este un alt univers." declara autoarea.