Designerii ies in strada !

Sambata, 26 septembrie, s-a desfasurat Episodul al 3-lea din cadrul proiectului dedicat creativitatii romanesti: "Designeri in Vitrina YOKKO".

Proiectul consta in gazduirea designerilor romani talentati, fara magazine fizice sau expunere offline, in incinta si vitrinele magazinelor YOKKO din toata tara, pentru a darui expunere produselor create de ei.

Evenimentul a avut loc in Bucuresti, in fata magazinului YOKKO din Bd. Unirii nr. 7, in zona Pietei Constitutiei, in aer liber, pe aleile din proximitate, cu respectarea restrictiilor impuse de situatia actuala. O defilare inedita de haine si accesorii fabricate in Romania a oprit trecatorii si i-a invitat sa admire frumusetea hainelor, palariilor, pantofilor, bijuteriilor, creatii pur romanesti. De buna dispozitie si organizare s-a ocupat Gianina Corondan, o prezenta colorata, bineinteles de o creatie YOKKO.

Evenimentul numit sugestiv "YOKKO cine votez? Cu Fabricat in Romania" s-a vrut a fi o pledoarie pentru manifestarile de moda autentica, romaneasca, dar si un indemn la a vota frumusetea, la a alege ce este mai bun pentru fiecare dintre noi.

Doamnele prezente la eveniment, pasionate de moda, s-au confruntat cu alte alegeri: de haine de toamna, combinate in tinute clasice si moderne, cele mai recente creatii ale brandului romanesc YOKKO. Totodata, au fost supuse unei risipe debordante de imaginatie, bucurie si creativitate, aduse pe "podium" de catre designerii invitati in proiectul care-i sustine.

In locul modelelor obisnuite cu prezentarile pe catwalk au defilat cu mare aplomb actrite: Lia Bugnar, Bianca Brad, Irina Saulescu, Maria Movileanu, Rodi Horobet, Cristina Neacsu, Alexandra Velniciuc, Crina Matei, Ana Donosa, jurnaliste: Alina Ilioi-Muresan si Georgiana Ionita, cantarete: Ozana Barbancea, Mihaela Marinache (ex-Kapital) si Aida Šošić (solista trupei Aida si noi), precum si femei de afaceri: Diana Stanciulov (manager Fabrica de dulceturi si magiun Topoloveni), Mirela Nemtanu (manager Hospice Casa Sperantei), Izabela Rudolf (manager al casei de productie Revolver). E drept ca beneficiat si de experienta designerului Wilhelmina Arz, care a dirijat totul in sensul unui veritabil catwalk.

Aceasta prezentare de moda propusa indraznet bulevardului bucurestean a scos la iveala creatiile designerilor nou-veniti in vitrina, studenti sau absolventi ai Universitatilor de Arte si designeri autodidacti: Lucian Arsene, Tudor Halatiu, Madalina Buza, Belt.ro, City Boutique, Dana Dinu, Florentina Giol, Harun Mazlam, Ionela Barna, IE_clothing, Palaria Dadarlat, Provocative Concept, Liv'Shoes, Maison Oana Radu, Nist Style, Viorica del Prado, Aiko, dar si ale celor sositi in episoadele anterioare ale proiectului Designeri in Vitrina YOKKO: Ana Ilie, Optimef, Ceva cu dichis, Decorina Hats, Irina Akkaya, Kinga Varga, Giseloo, Maimuteria, Harun Mazlam, My sweet lady, Parapli Soley, Sipet de sidef, Simina Filat, Ana Urbana si Love and Stars.

Lumea prezenta la eveniment a respectat intru totul dress-code-ul: fabricat in Romania. Printre cei prezenti s-au numarat cantareata Silvia Dumitrescu, jurnalista Carmen Movileanu, Alin Galatescu - critic de moda, Dana Savuica - personalitate media, Mirela Vescan - make-up artist, Catalin Alchidin si Ilinca Belciu promotori de film, jurnalisti de moda, bloggeri.

Manifestarea dreptului la alegere la fata locului s-a soldat si cu o invingatoare.

S-a votat in mod democratic cea mai dorita tinuta a colectiei de toamna YOKKO, iar castigatoarea tinutei a fost aleasa prin tragere la sorti.

Sponsorii evenimentului au racorit, indulcit si binedispus pe toti cei prezenti, sositi sa-si sustina preferatii. Borsec, apa minerala, inghetata Cremola, vinurile Cramei Oprisor si Restaurant Ergo ne-au fost alaturi, intr-o seara magica, in care s-a dat frau liber imaginatiei, dar si increderii ca romanii vor fi atenti si la brandurile romanesti cand vor cumpara, in orice zi.

Partenerii media au fost publicatia online Life.ro si revista FPM.

Fie ca romanii sa-si indrepte atentia spre creativitatea artistilor nostri si sa cumpere local. Avem designeri de mare talent.

Frumusetea va salva lumea.

Cu aleasa scriere, GIANINA CORONDAN !