Deschiderea festivalului industriilor creative KASTA MORRELY Fashion Week, Iasi

Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, editia a XI-a cu public s-a desfasurat la Iasi in perioada 29 aprilie - 1 mai 2022.

Kasta Morrely Fashion Week aduce un concept inovator care imbina sustenabilitatea modei si interculturalitatea, fiind integrat in proiectul cultural „Sustenabilitatea Modei in lumina reflectoarelor, noi trenduri de Invatare Interculturala”, proiect co-finantat prin Programul Europa Creativa al Uniunii Europene.

Acest proiect este unul de referinta pentru sectorul industriilor culturale si creative fiind primul de acest fel finantat de programul Europa Creativa, cel mai important program al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii si audiovizualului.

Desfasurat de Centrul de Evenimente Agora din Iasi, evenimentul cultural international Kasta Morrely Fashion Week a avut onoarea sa debuteze cu intonarea imnului Romaniei in acompaniamentul muzicii Orchestrei de suflatori a Municipiului Iasi, condusa de dirijor Gil Negrei.Tot in acest moment de deschidere, publicul a putut urmari si un moment de moda, simbolic, cu denumirea #StandWithUkraine, un mesaj sub semnul caruia comunitatea internationala profesionista de moda si-a manifestat solidaritatea cu poporul ucrainian.

Programul spectacolelor de moda Kasta Morrely Fashion Week spring/summer 2022 a debutat cu o premiera: lansarea colectiei binecunoscutului designer de onoare al festivalului, ADDY VAN DEN KROMMENACKER.Numele acestui creator de moda a facut inconjurul lumii, creatiile sale fiind o prezenta constanta pe covorul rosu de la celebrele Premii Oscar, concursul Eurovizion, marile evenimente ale Caselor Regale din Olanda si Spania si la festivaluri profesioniste de film, muzica, moda ale lumii.

Spectacolul de moda a continuat cu o colectie interculturala de promovare a modei sustenabile, realizata de catre o echipa de designeri de la Katty Fashion Romania, Intercultural for All Portugalia si Universitatea Sfax Tunisia, respectand principiile modei sustenabile si specificul traditional din fiecare tara reprezentata.

Brandul la moda MORRELY COUTURE a debutat pe podiumul KMFW cu un spectacol de moda in care manechine au fost si doamnele Programului de Stilare Personalizata Kasta Morrely, doamne care sunt exemple de reusita in comunitate, in familie, lideri in domeniile lor activitate. Colectiile Morrely Couture prezinta brose si jabouri unicat, palarii accesorizate manual, pin-uri elegante pentru costumele domnilor, accesorii pentru par, acestea fiind o alegere fireasca pentru persoanele cu stil care se remarca prin bunul gust vestimentar.

Brandul la moda BUTICUL EVEI a lansat pe podiumul KMFW colectia de vara 2022. Buticul Evei este un atelier romanesc si unul dintre cele mai reprezentative magazine online de fashion-shopping din Romania, unde puteti gasi la preturi accesibile o gama selectionata de tinute casual sau elegante precum rochii, salopete, treninguri mama si copii.

Programul de Leadership pentru Copii KASTA MORRELY KIDS a prezentat un spectacol de moda intitulat „In jurul lumii prin Teatru de Moda”. Kasta Morrely Kids este un departament specializat infiintat la initiativa membrilor asociatiei care au dorit sa isi implice copiii in proiecte si programe cultural educative specifice varstei lor.

Facultatea de Arte Vizuale si Design Iasi, Universitatea Nationala de Arte George Enescu Iasi, a prezentat colectia vestimentara intitulata „Entropia”, conceputa ca un manifest, ce evidentiaza necesitatea conectarii intre indivizi, mediul (oras/societate) si universul in care traiesc. Colectia reprezinta un indemn spre a deveni mai responsabili si este realizata dupa principiile modei circulare.

Scoala de moda si teatru din Chisinau a prezentat un moment coregrafic ce imbina moda si teatrul scenic dar si o costumatie deosebita semnata de Natalia Nuta “Life of Phoenix - Angel vs Demon”, cu un mesaj destul de actual si profund - lupta dintre bine si rau, in care victoria acestei confruntari trebuie sa ii revina mereu binelui.

Prima seara Kasta Morrely Fashion Week editia a XI-a cu public s-a incheiat cu prezentarea de moda a designerului SIMONE PERRICONE invitat special din Italia. Simone Perricone este un promotor al modei circulare, tinutele sale sunt realizate manual din materiale a caror destinatie a fost reinterpretata.

Pe parcursul celor zece editii anterioare desfasurate cu public si trei editii digitale, pe podiumul international iesean Kasta Morrely Fashion Week si-au lansat colectiile peste 100 de designeri si case de moda din Romania, Europa, Asia si America.

Fiecare editie Kasta Morrely Fashion Week a urmarit constant sa pastreze caracterul de originalitate si noutate pe podium, prin expertiza calificata a organizatorilor, manechine pregatite in Teatru de Moda si o selectie riguroasa a designerilor si caselor de moda participante.

Mai multe informatii puteti afla de pe pagina oficiala a proiectului www.fashionfortomorrow.com si de pe paginile oficiale social media: KastaMorellyFashionWeek

Coordonator proiect: Dr. Ana Hriscu, Doctor in etica aplicata domeniului modei si teatru de moda

Organizator: Asociatia culturala Kasta Morrely