Dan Coma


SC DACOMA SRL

Adresa:

Bd Mareşal Constantin Prezan nr 4A, sector 1, Bucureşti

Telefon / Fax:

021.222.9559

Website:

www.dacoma.ro

Email:
dacoma@dacoma.ro
Prezentare

În anul 1882, se năştea la Siliştea, Dumitru Coma şi odată cu el şi destinul acestei familii. Talentul şi dăruirea sa, fac posibilă menţionarea acestui nume în Anuarul din 1920 că membru al Breslei Cizmarilor, Corporaţia T. Vladimirescu. Cursul istoriei întrerupe violent visele sale, fără a putea înfrânge însă destinul. Astfel, ceva ce nu mai putea atunci continua, prinde viaţă în altă generaţie. Talentul şi dăruirea se transmit în mod magic, devenind firul conducător al vieţii lui Dan Coma.

Anul 1989 permite destinului să îşi urmeze cursul firesc şi face posibil că, la 12.03.1992 să iasă la lumină primul produs Dacoma. Atelierele Dacoma conservă cu mândrie artă manufacturării în domeniul pielăriei îmbinată perfect cu exigenta noului.

Dacă atelierul pare o întoarcere în trecut, creaţiile sunt cu siguranţă ale prezentului ce priveşte spre viitor. Materiale de cea mai bună calitate, finisaje ireale, o varietate inimaginabilă de culori, nuanţe şi texturi modelate manual cu conştiinţa lucrului bine făcut. Atelierele Dacoma îşi materializează creaţiile implicându-l şi pe cel care vă beneficia de ele. Creativitatea artistului este susţinută de o multitudine de materiale exotice şi o mare diversitate de accesorii cu care reuşeşte mereu să surprindă şi să încânte. “Pantoful completează foarte bine personalitatea şi tinuta celui ce-l poartă. Provocarea de a face mereu ceva nou, mereu altfel mă duce către perfecţiune şi pentru că este greu de atins, mă stimulează.” spune designerul Dan Coma.

În acest mod, brandul Dacoma şi-a creat propriul concept care ţine cont de toate părţile implicate dând fiecăruia oportunitatea de a contribui la creaţia finală. Pe baza recomandării făcute Majestăţii Sale de către comitetul particular de experţi şi în temeiul livrării de produse către Casa Regală, Dan Coma primeşte în 30 decembrie 2005 calitatea de Furnizor al Casei Regale a României. Casa Regală răsplăteşte pentru a doua oară înaltul standard al creaţiilor Dan Comă, acordând în 11 decembrie 2009, acelaşi titlu.

La data de 26 mai 2010, Dan Coma primeşte din partea Regelui României Mihai I, Brevetul nr. 127 „Crucea Casei Regale a României”, pentru constanţa cu care a servit principiile regale şi pentru susţinerea publică a Casei Regale.