Designeri celebri din industria modei


Fundatia Calea Victoriei va invita joi 23 ianuarie, de la ora 19:00, la un curs inedit despre: Designeri celebri din industria modei cu Ioana Ulmeanu.

La acest atelier vom povesti despre designeri ca Gabrielle Chanel, Christian Dior, Cristobal Balenciaga sau Yves Saint Laurent. Vom dezbate contextul social in care ei au ajuns celebri, ideile inovatoare pe care le-au propus si felul in care acestea au fost receptate de publicul vremii, dar si de generatiile viitoare de designeri.

Vom vedea cum prima lor propunere a fost, in functie de vremea in care au creat, o moda functionala, care raspundea unor nevoi ale consumatoarelor de moda. Creatiile lor iconice - taiorul clasic, parfumul Chanel 5, intregul concept New Look (Dior) sau smoking-urile propuse de Yves Saint Laurent, toate vorbesc despre aceasta functionalitate, dar si despre eliberarea femeilor de prejudecati estetice vechi de secole.

In plus, vom examina cine sunt cei care le-au continuat munca in vremurile recente (Karl Lagerfeld pentru Chanel; Gianfranco Ferre, John Galliano si Raf Simons pentru Dior; Nicholas Ghesquiere si Alexander Wang pentru Balenciaga si Tom Ford, Stefano Pilati si Hedi Slimane la YSL).

Vom analiza cum au ajuns designerii sa caute inspiratie in arta, romantism, cultura medievala sau orice altceva in afara realitatii concrete. Si vom vedea cum astfel tinutele propuse de ei ajung sa fie vazute uneori drept extravagante sau nepurtabile.

Lector: Ioana Ulmeanu
Data incepere: 23 ianuarie 2014; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3
Cost: 130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la contact@victoriei.ro
Detalii la www.victoriei.ro